Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Мурга хоче відкупитись від протестувальників новою дорогою?

13 травня 2014 р., 18:15

Конфлікт на Тячівщині зрушив з мертвої точки. Голова ДП “Брустурянське лісомисливське господарство» найбільш активно наполягає на виконанні однієї з вимог протестувальників. А ось про своє звільнення він не сказав ні слова.

Керівник району відреагував на конфлікт, що стався сьогодні, 13 травня, у гірському селі Лопухово. Там група мітингувальників спорудила барикади навпроти місцевого лісгоспу та перекрила дорогу лісовозам.

Попередньо Петро Голубка мав телефонну розмову з одним із представників активістів Володимиром Фабрицієм, який повідомив очільнику району вимоги протестувальників. За його словами, жителі селища вимагають негайно припинити, на їх думку, самовільну вирубку лісів, відремонтувати дорогу та вирішити інші соціальні проблеми населеного пункту.

Наразі, щоб уникнути загострення конфлікту відбулася зустріч з лісівниками району, в якій зокрема взяв участь прокурор району Владислав Братюк та директор ДП “Брустурянське лісомисливське господарство” Валерій Мурга.

Вивчивши позицію обох сторін, голова державної адміністрації прийняв рішення провести спільну зустріч протестувальників та лісівників, за участі представників правоохоронних органів. На його переконання, задля мирного врегулювання ситуації найкращим варіантом є сісти за стіл переговорів та вирішити питання в межах чинного законодавства.

Окрім цього, як повідомив Петро Петрович, одна з вимог активістів уже частково задоволена. Днями керівництво Тячівщини мало зустріч з представниками бізнесу в гірських населених пунктах, в результаті чого досягнуто позитивних домовленостей у питанні ремонту доріг Усть-Чорнянського куща, що зокрема є однією з вимог протестувальників. І найбільш активним учасником проведення робіт якраз і виступає ДП “Брустурянське лісомисливське господарство». Крім того, дане підприємство являється одним з найбільших платників податків у районі і важливо не допустити зрив виробничого процесу та сплати відповідних відрахувань.

Щодо вирубки лісів, то дане питання потребує вирішення на законодавчому рівні.

- На жаль, на сьогодні ми не маємо прозорого механізму розподілу та контролю за використанням лісосічного фонду, переробкою сировини, і відповідно надходжень до місцевого бюджету. Що і стає причиною виникнення таких конфліктних ситуацій як в Лопуховому, - зауважив голова райдержадміністрації.

А відтак Петро Петрович закликав усіх до взаємопорозуміння. Адже питань з розвитку лісопереробної галузі району дуже багато і їх потрібно вирішувати спільно, обов’язково враховуючи інтереси громадськості.

Тячівська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp