Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура забрала у горе-орендаря 2 гектари ласого шматка закарпатської землі

13 травня 2014 р., 21:12

За оренду якого не сплачували впродовж року.

Прокуратура через суд повернула державі 2 га землі, вартістю понад 1 мільйон гривень, за яку приватне підприємство не сплачувало оренду.

Йдеться про земельну ділянку, у с. Соломоново Ужгородського району площею 2 га. Підприємство-орендар цієї території упродовж майже року не сплачувало орендної плати за її користування, таким чином заборгувавши до бюджету значну суму.

З цих підстав, прокуратурою заявлено позов до Господарського суду Закарпатської суду про розірвання договору оренди, укладеного між Соломонівською сільською радою та цим підприємством, і повернення вказаної ділянки у користування держави.

Свою позицію в суді Ужгородська міжрайонна прокуратура обґрунтовувала тим, що підприємство систематично не сплачувало оренду за користування землею, чим істотно порушено умови договору та норми чинного законодавства, в результаті чого спричинено ненадходження до місцевого бюджету значних коштів, що завдає шкоди соціально-економічному розвитку населеного пункту.

Відтак, рішенням суду задоволено позов Ужгородського міжрайонного прокурора в інтересах держави і розірвано договір оренди земельної ділянки та повернено 2 га землі, нормативно-грошовою оцінкою понад 1 млн. 50 тис. грн., у землі запасу Соломонівської сільської ради.
Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp