Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбувся марш Слави Героїв (ФОТО)

15 березня 2016 р., 08:20

До 77 річниці Карпатської України.

До 77-ліття проголошення незалежності Карпатської України сьогодні в м. Ужгород пройшов МАРШ СЛАВИ ГЕРОЇВ КАРПАТСЬКОЇ УКРАЇНИ.

Аби віддати шану мужнім Стражам Карпатських Гір, на Закарпаття з'їхались націоналісти з усієї України.
О 18:00 колона вирушила від буд. "Просвіти" до пам'ятника президенту Карпатської України Августину Волошину. Там своє слово сказали лідер "Карпатської Січі" Тарас Деяк, командир ДУК ПС Андрій "Летун" Стемпіцький та боєць ЦК "Азов-Закарпаття" Юрій Павлюкович. Звідти колона вирушила набережною до пл.Театральної і через проспект Свободи дійшла кладовища, де в братній могилі поховані воїни ОНО "Карпатська Січ". Отець Віктор УПЦ КП відслужив панахиду і освятив відреставрований вдячними нащадками пам'ятний могильний хрест.

Атмосфера величності та піднесеності події пронизувала кожного, хто горить національно-визвольною боротьбою. Лунали гасла слави хоробрим бійцям Карпатської України, а також речівки в підтримку сучасних в'язнів режиму внутрішньої окупації.

Крім того, нащадки карпатських січовиків виголосили свою готовність до протидії прислужникам угорських окупаційних діячів, котрі і зараз намагаються відірвати Закарпаття від Великої України. В той же час представники угорської національності також брали участь в ході та висловили свою підтримку незалежності і сувернітету Української Держави.

Карпатська Україна стала уособленням незламності духу української нації і готовності до відважної борні своєї честі навіть у безвихідному становищі. Жменька закарпатських націоналістів, які утворили ОНО "Карпатська Січ", показали усьому світу ціну вірності Ідеї. Тоді і зараз - нас неможливо перемогти!

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp