Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Карпатська січ" відповіла Москалю на різке засудження акції націоналістів

17 березня 2016 р., 14:24

Промовчати не змогли...

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль різко прокоментував акцію націоналістів за нібито антиугорські вигуки. Підкреслюємо : не угорці краю, не влада Угорщини, не закарпатська угорська партія КМКС, а ЛИШЕ МОСКАЛЬ. Він же закликав представників угорської партії написати на націоналістів заяви, а прокурора області Володимира Янка - порушити проти нас кримінальні справи, на що сам Янко відгукнувся із неприхованим ентузіазмом.

Так, на марші лунала речівка проти угорських окупаційних військ Хорті - це можна почути на відео. Всього 77 років тому окупанти знищили цвіт української нації в боях за Карпатську Україну, відтак націоналісти щороку нагадують : ніхто не забутий, ніщо не забуте! Так само в цей час багато представників угорських праворадикалів воюють на боці бойовиків проти України на Сході, а їх соратники в тилу намаються розколоти Закарпаття, проводячи різного роду акції. В той же час у своєму звіті з маршу ми підкреслили, що до адекватних угорців, котрі поважають Українську Державу і її незалежність та територіальну цілісність, ми так само ставимось із повагою. Також нашими побратимами є угорці, які пліч-о-пліч з українцями та представниками інших національностей воюють на Сході проти кремлівської орди.

В той час, як сепаратисти на Закарпатті сьогодні вночі сплюндрували меморіал на Красному Полі, замість вимагати від прокуратури знайти цих вандалів, Москаль закликає боротись проти націоналістів та патріотів. Звідси логічне питання : то хто ж тоді насправді провокує міжнаціональну ворожнечу і сприяє сепаратизму - влада чи праві сили?

Москаль, який втратив підтримку населення, намагається "виїхати" на скандалах та заручитись підтримкою в ОДА партії угорців і колишніх регіоналів, котрі заяву проти націоналістів краю, які їм встигли уже добряче напекти, сприйняли під гучні аплодисменти.

Організатори заходу не мали та не мають жодного умислу ображати угорську чи будь-яку іншу нацменшину, а даний інцидент вважаємо провокацією проти нас. Якщо Г..Москаль вважає, що йому вдасться так просто зламати націоналістий рух і дати сепаратизму вільно розростатись Закарпаттям - він помиляється.

БОРОТЬБА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ!
СЛАВА НАЦІЇ! Керівник ГО "Карпатська Січ" Тарас Деяк

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp