Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатська облрада прийняла мараторій на вирубку лісів

21 березня 2016 р., 21:03

Вирішилося це 17 березня.

Історичне рішення було прийняте 17 березня на четвертому пленарному засіданні другої сесії Закарпатської обласної ради.


Йдеться  про мораторій на всі види суцільних рубок на території об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення області, усіх суцільних санітарних, лісовідновних рубок реконструкції тощо, у деревостанах природного походження, а також стиглих та перестиглих деревостанах штучного походження, які входять до природно-заповідного фонду Закарпаття.

На землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного … призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних … комплексів.

Під час сесії начальник Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга звернувся до депутатів з проханням ввести тимчасовий мораторій на вирубку лісів у межах природно-заповідного фонду, місцевого значення Закарпатської областi та подав на розгляд обласної ради проект рішення про його введення.

«Підставою для введення мораторію на всі види суцільних рубок на території природно-заповідного фонду місцевого значення є необхідність посилення контролю в галузі охорони, збереження раціонального та невиснажливого використання природних ресурсів, забезпечення відновлення відтворювальних властивостей лісу. Тимчасовий мораторій дозволить зберегти цінні старовірові лісові масиви і не допустити втрат їх природної цінності», - зазначив Валерій Мурга.



Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp