Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Країна читалія запрошує! (Фото)

22 березня 2016 р., 17:22

В Ужгороді влаштували казку для першачків

Сьогодні у Закарпатській обласній бібліотеці для дітей та юнацтва врочисто стартував тиждень дитячого читання, упродовж якого працівники книгозбірні планують охопити цікавими літературними заходами всі вікові групи своїх читачів.

Про це повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Розпочали з наймолодших – першачків. Театралізоване дійство "Країна Читалія запрошує" проводили улюблені казкові герої, які захопили дітей різноманітними конкурсами та вікторинами за сюжетами дитячих книжок. Окрім того, розповіли малим читачам про історію появи і розвитку книги, а ще – про сам тиждень дитячого читання, що традиційно передує Міжнародному дню дитячої книги, який, у свою чергу, відзначають 2 квітня – в день народження видатного казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Свято встановлене майже півстоліття тому Міжнародною радою дитячої книги з метою підкреслення важливої ролі дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь. Україна відзначає цей день із 1993-го року.

{g}

В рамках тижня дитячого читання обласна бібліотека для дітей та юнацтва підготувала низку просвітницьких і розважальних акцій. Серед інших відбудуться літературне свято "Поетичне намисто Марійки Підгірянки", присвячене 135-річчю від дня народження (24 березня об 11.45) та презентація книги Віри Фесенко "Моя ти доле чорнобрива…" (29 березня о 16.00).


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp