Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття очікує на наплив іноземних інвестицій

15 травня 2014 р., 18:00

А словацька сторона обіцяє заявити у ЄС, що на Закарпатті безпечні умови для ведення бізнесу

«Поглиблення співробітництва між Закарпатською областю та Словацькою Республікою» — така тема круглого столу, який відбувся в обласній раді. Такий захід у нинішніх умовах має надзвичайну вагу.

На думку першого заступника голови облради Василя Брензовича, завдяки своєму унікальному географічному положенню Закарпаття повинно стати регіональним лідером і у розвитку зовнішньої торгівлі, і у залученні іноземних інвестицій. Оскільки край є тією ланкою, яка сполучає Україну з Європою і головними партнерами у зовнішньоекономічному, інвестиційному та транскордонному співробітництві з боку ЄС. З цим погодилася і Генконсул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Бур’янова. 

«Важливо, щоб словацький бізнес подав сигнал у Словаччині, що Закарпаття спокійний та толерантний край, що тут безпечні умови для ведення бізнесу», — заявила дипломат. 

До речі, економічна співпраця Закарпаття зі Словаччиною має непогані перспективи. Нині в краї працюють 110 підприємств з капіталом словацького походження. Словацькі інвестиції спрямовані переважно у промисловість і становлять 50,2% від загального обсягу прямих іноземних вкладень.

_Голос України


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp