Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпаття надійдуть 1,5 мільйони євро японських інвестицій

19 травня 2014 р., 11:51

Таке рішення зумовлено збільшенням замовлень на японському товаристві, що розташоване в Ужгороді.

Японська корпорація «Язакі Україна» планує на 2014 рік інвестувати в Закарпаття €1,5 млн., що допоможе довести кількість робочих місць в регіоні до 1600. Про це повідомив директор Закарпатського регіонального центру з інвестицій та розвитку (РЦІР), що входить до сфери правління Держінвестпроекту, Василь Матій. 

Він розповів, що «Язакі Україна» створено у 2002 році рішенням засновників корпорації «Язакі» (Японія) та її дочірньої компанії «Язакі Юероп Лімітед» (Кельн, Німеччина) з метою виробництва електрокабельної продукції для автомобільної промисловості. 

«Інвестиції корпорації у проект становлять €31,7 млн. Це найбільша промислова інвестиція Японії в економіку України. Сьогодні на «Язакі Україна» працює понад 1200 працівників, – зазначив директор Закарпатського РЦІРу. 

– У зв’язку з розширенням проектів німецького концерну Volkswagen, що є основним замовником компанії в 2013 році, корпорація «Язакі» збільшила свої інвестиції на €1,2 млн. Це дозволило наростити об’єми виробництва та збільшити кількість робочих місць на 34%». 

«Язакі Україна», Закарпатський РЦІР та Інститут «Євробізнесу» наразі вивчають можливість створення підприємств на території регіону, які працюватимуть над виконанням проектів заводу.
Прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp