Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Мукачеві горіла школа (Фото)

18 квітня 2016 р., 16:44

По плану

18 квітня у мукачівській загальноосвітній школі №13 відбувся День цивільного захисту, у якому взяли участь представники Мукачівського міськрайонного відділу ДСНС і 17-ї державної пожежно-рятувальної частини. Під час заходу учні та педагогічний колектив навчального закладу вдосконалили свої теоретичні знання і практичні навики щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили власну здатність грамотно й чітко захищати своє життя та здоров’я.

Про це повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

Спочатку в школі провели відкритий урок, головною темою якого стали правила безпечного поводження з вогнем. Особливу увагу підростаючого покоління рятувальники звернули на дотримання протипожежних правил під час відпочинку на природі. Бійці ДСНС застерегли дітей від пустощів із вогнем та розповіли, до яких наслідків може призвести незагашене у лісі багаття. Крім цього, під час лекції рятувальники разом із учнями розглянули основні алгоритми дій при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру.

Після цього пролунав сигнал тривоги, який сповістив про пожежу. Для більшої реалістичності застосовувалися спецзасоби для задимлення приміщення та димошумова піротехніка. Понад 800 дітей оперативно евакуювали з будівлі й зібрали на подвір’ї навчального закладу. За викликом негайно прибули відділення ДПРЧ-17 – усього залучалися 2 одиниці техніки та 11 чоловік особового складу. За допомогою висувної драбини бійці ДСНС спустили з вікна другого поверху дітей, котрі не могли вийти через сильне задимлення коридору, та умовно поранену людину, яку передали медикам бригади швидкої допомоги. Тим часом інше відділення рятувальників швидко загасило вогнище, розкладене у дворі школи. За підсумками заходу, всі учасники навчань спрацювали на «відмінно».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp