Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юні закарпатці дивуватимуть усіх на зльоті шкільних лісництв

6 травня 2016 р., 18:20

Продовжувачі лісової династії

Сьогодні учні Кам'яницького шкільного лісництва отримали напуття від керманича Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги на перемогу в змаганнях. На зустрічі також були присутні перший заступник начальника управління ЗОУЛМГ Ігор Коцур та директор ДП «Ужгородське ЛГ» Василь Кий.

У рамках зльоту з 11 по 13 травня шкільні лісництва на базі Черкаського обласного центру роботи з обдарованими дітьми демонструватимуть виставки-презентації досягнень та захищатимуть науково-дослідницькі роботи команд у галузі лісового господарства. Також заплановано ознайомлення юних лісівників та їх наставників з визначними місцями Черкащини.

Вітаючи юних лісівників Валерій Мурга сказав:

– Ліс - наше золото і до нього треба ставитися дбайливо, підтримувати відтворення лісового фонду. А для цього майбутніх захисників Карпатських лісів потрібно готувати до професії з ранніх років. Лісівники покладають великі надії на учнівські лісництва. Ми вважаємо їх вихованців своїми помічниками та надійною зміною. Саме вам, юні колеги, у майбутньому доведеться заступати на зелену вахту краю. А ця служба відповідальна і виснажлива. Радий, що рух шкільних лісництв на Закарпатті живе і надіюся, що ви повернетеся зі змагань із перемогою, - резюмував керманич Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У свою чергу вихованиця лісництва Кароліна Кичка зазначила:

– Я з великим задоволенням уже четвертий рік навчаюся в шкільному лісництві. Кожне змагання надзвичайно цікаве і пізнавальне. Можна сказати, що я є продовжувачем лісової династії тому, що мій дідусь був інженером у лісовому господарстві і з малку привчав любити біорозмаїття нашої природи. Надалі планую вступити до Львівського лісотехнічного університету.

До участі в зльоті запрошуються кращі шкільні лісництва, які мають досвід виробничої й навчально-дослідної роботи та досягли значних результатів у галузі лісового господарства. Цьогоріч представники Кам'яницького шкільного лісництва завоювали кубок переможця на обласному зльоті шкільних лісництв Закарпаття і зараз вихованці отримали запрошення на змагання більшого масштабу.

До складу команди входять троє учнів – Кичка Кароліна, Владислав Іськович та Юлія Особливець, керівник шкільного лісництва від загальноосвітньої школи Володимир Бурлаков та представник від базового лісогосподарського підприємства Віталій Ковальчук, - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.



Довідково
: Ужгородське шкільне лісництво діє з 1997 року на основі договору між Ужгородським лісгоспом та Кам'яницькою загальноосвітньою школою діє шкільне лісництво. Сьогодні до його складу входить 26 учнів Кам'янецької школи. Основними напрямками діяльності шкільного лісництва є:теоретична і практична підготовка членів шкільного лісництва; вивчення основ ведення лісового господарства; здійснення дослідницьких робіт та впровадження їх у практику; природоохоронна, лісоохоронна та агітаційна робота.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp