Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Донеччині та Луганщині не буде ЗНО

21 травня 2014 р., 13:22

Всім бажаючим здати тестування необхідно зареєстуруватись в іншим областях.

Через два тижні, 3 червня, розпочнеться основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, результати якого необхідні для вступу у вузи. Цього року на ЗНО зареєструвалися 279 тис. абітурієнтів, що на 25 тис. менше, ніж торік. 

Через окупацію Криму ЗНО на півострові проводити не будуть. Відповідно кримські абітурієнти мають перереєструватися для проходження тестування на материковій частині. Це вже зробили 600 дітей, хоча на основну сесію реєструвалися 13,5 тис. 

Крім того, через військові події на Сході України взагалі скасували основну сесію ЗНО на Донеччині та Луганщині. У Міносвіти рекомендують абітурієнтам перереєструватися на додаткову сесію, що пройде в липні, і бажано вказати місцем проходження тестування інший регіон. 

"Піклуючись, насамперед, про безпеку учасників зовнішнього оцінювання, гарантування конфіденційності тестових матеріалів, забезпечення рівності умов проходження ЗНО всіма його учасниками, ми вимушені прийняти рішення про перенесення термінів проведення зовнішнього оцінювання для абітурієнтів, які проживають на території Донецької та Луганської областей, на додаткову сесію", - ідеться в повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти. 

Результати основної сесії ЗНО абітурієнти отримають наприкінці червня – на початку липня, а результати додаткової – 24-25 липня. Крім того, цього року змінили терміни прийому документів у виші. Якщо торік починали приймати 1 липня, то цього року – 7 липня. Прийом документів, як і минулого року, завершать 30 липня. 

"Було вирішено зменшити вагу балів шкільного атестата – тож бали в атестатах будуть рахуватися в шкалі 60 балів. До цього рахувалося в шкалі 200 балів. Дуже просто для випускника порахувати, скільки буде балів за атестат – слід його середній бал у 12-бальній системі помножити на п'ять", - пояснює Інна Совсун. 

Водночас у Міносвіти нагадують, що при вступі у виші можна подавати результати ЗНО минулих років. 


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp