Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прикордонники святкують професійне свято (Фото)

28 травня 2016 р., 14:09

Не забули і про полеглих побратимів

У День прикордонника 28 травня Президент України Петро Порошенко відвідав мобільний прикордонний загін Держприкордонслужби, що в Києві. Глава Держави привітав прикордонників зі святом та подякував за надійний захист країни. Він вручив охоронцям кордону майже 100 одиниць техніки, яка буде направлена для посилення прикордонних підрозділів, ключі від службового житла, державні нагороди та переглянув фільм «Війна на нульовому кілометрі», в основу якого лягли реальні історії прикордонників в перші місяці російської агресії.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зустрічав Президента України Петра Порошенка Голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко. На території частини Глава Держави ознайомився із зразками спеціальної та бойової техніки, яка використовується в охороні державного кордону, і мобільним пунктом управління. Також йому було представлено сучасні зразки катерів з надувними бортами, спеціальне водолазне обладнання і екіпірування відділів спеціальних дій на воді.

Прикордонники продемонстрували гостям свої навики з локалізації нестандартних ситуацій в пунктах пропуску, рівень навченості службових собак та професійні дії військовослужбовців спецпідрозділів з виконання особливих завдань.

Крім того, увазі присутніх представлено результати роботи та реформування напрямку внутрішньої та власної безпеки прикордонного відомства і засади формування прикордонника нової формації. Також гості переглянули полотна литовської художниці Беати Куркуль, яка вже довгий час підтримує прикордонників, та Книгу пам’яті про прикордонників, які загинули в зоні АТО.

Окремо Президент ознайомився з системою охорони ділянки українсько-російського державного кордону. Йому були представлені основні підходи, елементи інженерно-технічного облаштування та порядок застосування в охороні кордону пересувного бойового модуля «Тритон». Також було продемонстровано дії прикордонних нарядів та резерву прикордонного підрозділу при виявленні та ліквідації диверсантів.

{g}

Під час зустрічі з персоналом Державної прикордонної служби України Петро Порошенко відзначив професіоналізм прикордонників та їх значний внесок у справу захисту цілісності та незалежності держави. Всього в бойових діях на сході України взяли участь понад 15,5 тисяч прикордонників, 67 героїв полягли в боях за Батьківщину. Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Також він нагородив найвищою державною нагородою України – орденом «Золота Зірка» Героя України старшого лейтенанта В’ячеслава Семенова посмертно. Нагороду отримала його дружина Тамара Анатоліїна. В’ячеслав Семенов - це Герой, який до останнього боронив блокпост «Балу», що на перехресті доріг поблизу населеного пункту Фащівка. Під командуванням старшого лейтенанта прикордонниками було знищено танк, бойову машину піхоти та вантажівку супротивника. В’ячеслав завжди був у бою до останнього і беріг своїх людей. Усі його підлеглі повернулися живими, а за це офіцер заплатив найдорожчим – життям. 17 лютого 2015 року внаслідок прямого пострілу танка по позиції, він отримав тяжке поранення, але залишився на позиції. Того ж дня від отриманих поранень офіцер помер.

В цей день державними нагородами були відзначені ще 17 прикордонників, а 48 отримали ключі від службового житла в новозведеному будинку, який побудували за рахунок виділених асигнувань в Борисполі. Відмітимо, що з початку проведення антитерористичної операції державні нагороди вже отримали майже 700 охоронців кордону. Крім того, в поточному році на забезпечення прикордонників житлом виділено 200 мільйонів гривень, що дасть змогу організувати виконання робіт на 19 об’єктах. Це в свою чергу дозволить отримати майже 300 квартир та кімнат.

Під час виступу Президент наголосив, що «кожен може побачити, як сьогодні змінилася прикордонна служба, яка в складних умовах демонструє свої найкращі якості і найкращий розвиток».

Він також вручив ключі від транспортних засобів представникам всіх регіональних управлінь Держприкордонслужби. Всього до прикордонних підрозділів буде направлено майже 100 одиниць техніки, серед якої мобільні радіаційні комплекси для контролю за переміщенням радіоактивних матеріалів, мікроавтобуси «Фольксваген Транспортер», патрульні автомобілі «Фольксваген Амарок», квадроцикли та мотоцикли для інспекторів прикордонної служби. Загальна вартість технічних засобів сягає більше 38 мільйонів гривень. Вручена Президентом України новітня техніка дозволить ще більше підвищити ефективність виконання прикордонниками завдань з охорони і оборони державного кордону.

Цього дня відбувся і передпрем’єрний показ хронікально-документального фільму «Війна на нульовому кілометрі». В основу картини лягли історії прикордонників, які в перші місяці російської агресії у складі підрозділів Держприкордонслужби героїчно відстоювали територіальну цілісність України. У фільмі використовувалися відеоматеріали отримані від військовослужбовців, які були безпосередніми учасниками подій.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp