Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українським військовим потрібно 12 мільярдів

22 травня 2014 р., 19:42

Так зазначають представники Мінфіну.

Міністр Шлапак нагадав, що уряд випустив казначейські зобов'язання "Військові" на 1,1 млрд грн.Міністерство фінансів України на підставі запитів військових про фінансування, оцінює їхні потреби в 12 млрд грн, повідомив сьогодні, 22 травня, журналістам міністр фінансів Олександр Шлапак, передає УНІАН.

Міністр нагадав, що уряд випустив казначейські зобов'язання "Військові" на 1,1 млрд грн, у тому числі на 100 млн для фізичних осіб, але потреби у фінансуванні військових значно більше.

"Запит, який військові нам надіслали, оцінюється приблизно в 12 млрд грн. Ми це поступово зберемо", - сказав Шлапак, купуючи казначейські зобов'язання в касі "Ощадбанку".

Міністр закликав купувати казначейські зобов'язання, висловив упевненість, що його приклад наслідуватимуть члени Кабінету міністрів, і пообіцяв, що облігації будуть погашені через 2 роки.

"Ці облігації через два роки держава вам погасить, можу вам це пообіцяти", - сказав він.

Шлапак нагадав, що кошти, залучені в результаті розміщення облігацій, мають чітке цільове призначення і на залучені кошти у громадян у розмірі 100 млн грн держава придбає бронетранспортери і бронежилети, а власники облігацій на 1 млрд грн - юридичні особи зможуть отримувати інформацію на сайтах Міністерства оборони, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України, яка буде оновлюватися кожні два тижні.

Зазначимо, "Ощабанк" почав продаж казначейських зобов'язань "Військові" населенню з 21 травня. "Військові" казначейські зобов'язання, випущені Міністерством фінансів на пред'явника в документарній формі номінальною вартістю 1000 гривень, з відсотковою ставкою 7% річних і сплатою купонів кожні шість місяців. Розмір доходу по кожному купону є фіксованим і становить 35 гривень. Загальний обсяг випуску цих цінних паперів складає 100 млн грн зі строком обігу 24 місяці.

Кореспондент

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp