Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Апеляційний суд Закарпаття застосовуватиме систему СОРС

2 червня 2016 р., 15:21

Система оцінювання суду

Днями у Львові відбувся дводенний тренінг – навчання для представників судових установ, під час якого учасники - судді та працівники апарату судів Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Волинської, Івано- Франківської та Закарпатської областей обговорили основні питання щодо застосування системи оцінювання роботи суду (СОРС). У заході, ініційованому Проектом USAID«Справедливе правосуддя» спільно з громадською організацією «Всеукраїнська коаліція надання правової допомоги» за сприяння Ради суддів України та Державної судової адміністрації України, взяла участь прес-секретар Апеляційного суду Закарпатської області – Мирослава Бєлогурова.

Учасників заходу привітали: керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, член Ради суддів України Олександр Сасевич, міжнародні та українські експерти з питань громадянського суспільства – Доктор Пім Альберс, Марина Руденко та Томас Вертелецький. У своїх виступах фахівці наголосили, що тренінг носить не лише інформаційний характер, основною метою зустрічі є не тільки ознайомити слухачів з роботою системи СОРС, насамперед - навчити останніх покрокової процедури запровадження в українських судах системи оцінювання роботи суду, яка була затверджена рішенням Ради суддів України № 28 від 2 квітня 2015 року, а відтак - рекомендована до застосування.

Задля підвищення рівня знань та навичок щодо стандартів, критеріїв, показників та методів оцінювання роботи суду зїх подальшим практичнимзастосуванням, учасників навчання детально поінформували про особливості проведення зовнішнього опитування - серед громадян, та внутрішнього – серед суддів і працівників апаратів судів. Крім того, у рамках тренінгу під час практичних вправ присутнім було запропоновано розробити план заходів, що спрямований на впровадження у судових установах даної системи.

При цьому, експерти також надали практичні рекомендації щодо проведення у судах опитування серед громадян-учасників судових проваджень заметодологією карток громадянського звітування (КГЗ), а ще роз’яснили механізм опрацювання даних дослідження та порядок оприлюднення результатів.

Між тим, тренінг супроводжувався жвавими дискусіями між учасниками , обміном думками та досвідом, а також спільною плідною та активною роботою, яка мала на меті поглибити знання та набути нових навичок і вмінь, що уже найближчим часом будуть використані у практичній площині.

Апеляційний суд Закарпатської області має намір найближчим часом запровадити систему оцінювання роботи суду (СОРС), тож закликаємо представників ЗМІ, незалежні громадські організації, волонтерів та студентів кафедри соціології та соціальної роботи факультету суспільних наук УжНУ взяти участь у проведенні зовнішнього та внутрішнього опитування, яке матиме на меті вивчити думки громадян-відвідувачів суду та працівників установи щодо ефективності організації роботи суду.

Охочих долучитись до цієї ініціативи просимо зголошуватись за адресою: е-mail: m.belogurova@zka.court.gov.ua

тел: (0312) 61-40-79, 099 183 63 51(прес-секретар Апеляційного суду Закарпатської області – Мирослава Бєлогурова)



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp