Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатський митець знав про перемогу Джамали ще взимку (ФОТО)

3 червня 2016 р., 19:32

Передбачив перемогу

На ІХ фестивалі «Берлибаський бануш», який відбувся 15 травня в Костилівці на Рахівщині, експонував свої роботи і місцевий художник Павло Марінець. Серед полотен представив і портрети українських переможниць Євробачення – Руслани та Джамали.

 

Кореспондент «Карпатського об’єктива» поспілкувалася з митцем.

-Павле, представтеся, будь ласка, нашим читачам.

-Я – художник-живописець та іконописець. Люблю малювати портрети, надихають мене на творчість позитивні емоції людей, яких намалював. У православній церкві Святого Георгія у Розтоках написав увесь іконостас, а також п’ять ікон для оздоблення фасаду. Увіковічив свою бабусю Марію, яка пряде. Їй 83 роки. Намалював наше Різдво, едельвейси.

Народився 3 червня 1991 року в Костилівці. Нещодавно захистив диплом спеціаліста в Закарпатському художньому інституті.

-Коли ви намалювали портрети співачок?

-У лютому, коли відбувався Національний відбір на Євробачення, у мене виникло бажання написати портрет Руслани, переможниці Євробачення 2004 року. Я дуже хотів, аби Джамала пройшла Нацвідбір і представляла Україну на пісенному конкурсі. Зобразив її у народному одязі, вона ж кримська татарка. Техніка обох робіт – пастель, 50х70. Коли вчора (14 травня) оголосили результати конкурсу, то перемогою Джамали був вражений і щасливий.

-У творчих людей розвинена інтуїція.


-Я не назвав би це інтуїцією. Назву це вірою. Я вірив, що Джамала переможе.

-Портрети співачок за скільки продасте?


-Продавати їх не буду. Якщо дасть Бог, то полотна вручу обом особисто в руки. З Русланою познайомився в Ужгороді під час форуму, який проводив Саакашвілі.

-Я бачу копії полотен Йосипа Бокшая.

-Так як музиканти грають твори відомих музикантів, так і ми, художники, рівняємось на видатних майстрів пензля. Йосип Бокшай не тільки мій земляк (народився в Кобилецькій Поляні), а і основоположник закарпатської школи живопису. Думаю, рівнятись на наших корифеїв, це нормально. До речі, я народився рівно через сто років після Бокшая.

Павло розповідає, що вже був учасником кількох мистецьких виставок районного та обласного масштабів. За кілька днів разом з іншими закарпатськими художниками їде до Румунії, де братиме участь у міжнародному пленері, який триватиме 10 днів. Митців запросив голова фонду «Гуцули Румунії» Василь Попович.

Тетяна Грицищук, фото автора



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp