Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Височина бере під опіку і медицину Закарпаття (ФОТО)

18 червня 2016 р., 14:00

Галузь включать до програм співпраці

Про це стало відомо вчора.

17 червня, делегація чеської Височинина чолі з гетьманом Їржі Бєгоунеком у рамках візиту на Закарпаття відвідала Свалявську ЗОШ І-ІІІ ст. №1, яка носить ім’я видатного чеського політика Томаша Масарика.


Тут поважні гості разом із головою облради Михайлом Рівісом оглянули стан реалізації одного із спільних цьогорічних проектів співпраці – заміна системи опалення.

До цієї школи чеські гості приїжджають не вперше. У попередні роки тут за їх фінансової підтримки проведена часткова реконструкція будови, заміна вікон. Допомагають вони і у вивченні чеської мови, забезпечивши учнів необхідними підручниками.

Цього разу дорогих гостей вчителі та учні школи зустрічали хлібом-сіллю, піснями та віршами.

Зі словами вдячності до височинців звернулися голова РДА Олександр Дідович та директор школи Іван Воробканич.

Вдячні юні свалявці подарували гостям свій виступ , вручили дарунки та запросили до спільного фото біля бюсту Т.Г.Масарика, що перед школою.

{g}

Далі партнери завітали у селище Поляна, що також на Свалявщині, оглянули цей відомий курорт. У ході розмови Михайло Рівіс зазначив, що депутати області та керівництво зацікавлені не тільки у допомозі від європейських партнерів, а й у залученні якомога більше туристів у наш край. «Ми маємо, чим зацікавити європейців, бо такого унікального краю, як Закарпаття, ще пошукати: скарби, подаровані природою, краса, колорит, раритетні цікавинки, церкви, замки і курорти - усе це варто побачити,щоб хотіти прийти сюди знову і знову, - мовив Михайло Михайлович та додав: - Та оскільки у нас погані дороги, які не додають привабливості краю, то на порядку денному серед іншого пріоритетним є саме це питання, і ми над ним працюємо».

Цього дня делегації було запропоновано оглянути ще один туристичний об’єкт - лазні на базі сірководородних мінеральних вод у с. Лумшори та прогулянку по навколишніх природних місцях.

Другу частину дня делегація розпочала у Перечині, де їх зустріли голова РДА Віктор Олефір та заступник голови облради Петро Грицик. Тут гості відвідали районну лікарню, оскільки мають намір відтепер більше підтримувати медичну галузь нашого краю. Побували і в пожежній частині району, яку край Височина також планує включити у орбіту співпраці.

- Радує те, що у список партнерів Височини включено Перечинщину – перлину краю, що додає нам бажання зацікавити їх у співпраці. Бо маємо сказати правду: для гірських районів це – важливо, - зазначив Петро Грицик.

Упродовж дня супроводжували делегацію начальник відділу зовнішніх зв’язків, міжнародної технічної допомоги та протоколу виконавчого апарату обласної ради Василь Маковський та директор благодійного фонду «ВіЗа» Володимир Чубірко.



Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp