Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Єврокомісія на Солотвинському солеруднику: все побачили на власні очі (ФОТО)

6 липня 2016 р., 19:02

Як воно є.

Без прикрас

Експертна місія Європейського Союзу з проведення оцінки загроз і ризиків ситуації, яка склалася на території ДП «Солотвинський солерудник», відвідала селище Солотвино на Тячівщині.
Спеціалісти ЄС спільно з угорськими та румунськими фахівцями, а також представниками Мінприроди, Мінекології, ДСНС, МЗС нашої держави та наукових установ України оглянули, зокрема, провалля на території солерудника та прилеглих до його території вулиць та будинків у селищі.

{g}

«Наша команда прибула на запрошення Урядів України та Угорщини вивчити та оцінити реальну екологічну ситуацію, що склалася на території ДП «Солотвинський солерудник» і селища Солотвино та визначити подальші спільні дії для її подолання. Наш нинішній візит має на меті провести оцінку та здійснити детальний аналіз ситуації. Ми тісно співпрацюємо з представниками центральної та регіональної влади, які безпосередньо мають приймати рішення щодо вирішення проблеми. З нами також працюють і угорські експерти та українські науковці», -- повідомив керівник групи експертів Єврокомісії Террі Вебб. – За результатами роботи та оцінки ситуації на Закарпатті, ми підготуємо звіт та рекомендації для наступного візиту вузькопрофільних спеціалістів та влади України».


За словами представника Генерального директорату Європейської комісії Едмундса Акітіса, проблема є достатньо глибокою та комплексною та потребує негайного вирішення – йдеться про екологічні, соціальні та економічні наслідки надзвичайної ситуації, яка склалася протягом останніх років. «Ситуація ясна, зараз необхідно розробляти правильні вирішення проблеми», - зазначив він, не роблячи прогнозів.
У Солотвині спеціалісти експертної місії ЄС провели також засідання за круглим столом з керівниками селища та Тячівського району.
Представники експертної місії Європейського Союзу перебуватимуть на Закарпатті до кінця тижня. Протягом цих днів передбачається ряд робочих зустрічей експертів ЄС з вітчизняними фахівцями.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp