Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Хуст стає велосипедним містом

18 липня 2016 р., 08:46

Все, як у Європі

Аби бути ближче.

Віднедавна у місті над Тисою почали з’являтися нові ошатні велопаркінги. Зокрема, уже більше року два такі встановлено у самому середмісті. А цими днями металеві паркопристрої для роверів оздобили і парк відпочинку.

-Встановлюю паркінги для того, аби краяни зрозуміли зручність екологічно чистого транспорту. Разом з ГО «Велооб’єднання» пропагуємо здоровий спосіб життя, адже пересуватися велосипедом у міських умовах і швидше, і дешевше, ніж автомобілем. Крім того, катання на двоколісному «залізному коні» і здорове, і приємне. Багато людей у місті досі не мали де залишити велосипед, зіштовхувалися з незручностями, прив’язували ровери до дерев і нерідко їх від них просто цупили. Такого немає в жодній із країн світу. Тому я переконаний, що хустяни мають мати своєрідний велогараж. Мій проект, між іншим, екологічно-соціальний і цілковито безкоштовний для мешканців міста. Головне, аби парковки були в рекреаційних зонах та біля адмінбудівель, – розповідає для газети «Наш Хуст» Роман Павлик, який власне і є автором ідеї, а нині займається розміщенням паркінгів.

Загалом, зі слів Романа, у місті планується встановити близько двох десятків велосипедних паркінгів. Вони розташовуватимуться і на Майдані Незалежності (неподалік «Пабліка»), і на вулиці Карпатської Січі, і в оновленому парку.

mediakhust.net




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp