Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатець використовував хвору дитину задля наживи (Фото)

4 серпня 2016 р., 16:31

Свідки згуртувались і не дали втекти чоловікові

Управління праці та соцзахисту населення м.Мукачева неодноразово наголошувало про неприпустимість використання хворих діток заради наживи. І якщо раніше ми допомагали викривати тих, хто, "збираючи гроші на лікування", просто використовує в шахрайських цілях світлини чужих хворих діточок, то сьогодні довелося затримувати дорослого жебрака з немічною дитинкою на руках. Ми щиро просимо вас не проходити повз таких випадків, в жодному разі не давати грошей! Згуртовуйтеся, викликайте поліцію і швидку. Не дозволяйте знущатися над дітьми!

Щодо сьогоднішнього випадку. Під час обідньої перерви у Латоричному дворі ми зауважили чоловіка з нерухомим тілом дитини на руках. Як тільки підійшли з питаннями, чому хвора й немічна дитина не в лікарні, чоловік кинувся навтьоки. Ми спробували затримати, але він виривався. Спасибі людям, які зрозуміли ситуацію і не дали шахраю втекти. Одразу викликали поліцію, швидку і наших соцінспекторів. Ще до приїзду підмоги, з’ясували, що чоловік з Верхньої Визниці, то ж викликали й своїх колег з району, а також районну службу у справах дітей. Затриманий людьми шахрай представився батьком дитини й своє жебракування пояснював тим, що сім’я не має жодних соціальних виплат, а дитину не беруть на лікування, бо за крапельницю слід заплатити півтори тисячі гривень, яких у родини нема. Дякуємо й поліцейським. Їхня машина приїхала трохи швидше за невідкладну допомогу, то ж вирішили не зволікати й негайно транспортувати дитину до лікарні. Стан хлопчика погіршувався: бліда й волога шкіра, майже бездиханний, конвульсії ніжок. У лікарні ледь не силоміць довелося виривати дитину з рук чоловіка, який, як з’ясувалося, не був йому батьком. З матір’ю дитини проживав лише три місяці. Колеги з району повідомили, що у липні родина отримала ДВАДЦЯТЬ ВІСІМ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ соціальної допомоги!!!!

Хлопчик, якому на вигляд не більше трьох рочків, народився у 2011 році. Важить він неповних вісім кілограмів. Як тільки від чоловіка виманили дитину й передали лікарям, він став агресивним й посипалися погрози. Поліцейським довелося одягнути на нього кайданки і забрати у відділок. Коли зателефонували багатодітній "одинокій" "мамі" хлопчика, вона ледь зв’язувала слова і, схоже, не розуміла, чого від неї хочуть.

{g}

Управління праці та соцзахисту населення м.Мукачева



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp