Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті намагаються завадити екологічному лиху

29 травня 2014 р., 12:38

Внаслідок незаконної врізки в нафтопровід на Мукачівщині відбувся витік нафти до сільськогосподарського каналу. Екологи всіма методами перекривають дорогу нафті до закарпатської річки, в яку впадає канал.

28 травня о 20 год. 10 хв. Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області отримано інформацію від Філії “МН “Дружба” ПАТ “Укртранснафта” про виявлення кримінальної врізки на 294 км траси нафтопроводу “Броди – Держкордон” на відстані близько 1,5 км. від с. Бенедиківці Ракошинської сільської ради Мукачівського району. 

За наданою інформацією від філії МН “Дружба” в результаті руйнування крану на відводі від зловмисної врізки було зафіксовано потрапляння нафти на грунт та у меліоративний канал. Інспекторами Держекоінспекції 28 та 29 травня здійснено виїзд на місце аварії. При огляді місця події було встановлено забруднення нафтою земельної ділянки та потрапляння нафти у внутрішньогосподарський канал, який впадає у річку Стара. 

Для визначення ступення забруднення працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю відібрані проби грунтів та поверхневих вод. З метою локалізації та мінімізації наслідків аварії Аварійно- відновлювальним підрозділом філії “МН “Дружба” споруджено два гідрозатвори, грунтову перемичку, здійснюються заходи по зачистці забрудненого грунту, проводиться збір нафти та її відкачка безпосередньо у нафтопровід, здійснюються роботи по встановленню бонових загород на каналі та р. Стара. 

Держекоінспекція продовжує контроль за ситуацією, яка склалася та інформуватиме громадськість про хід ліквідації наслідків аварії. 
Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp