Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обшук у НАБУ: Луценко розповів подробиці

5 серпня 2016 р., 17:27

Луценко попереджав Ситника про підготовку візиту слідчих Генпрокуратури.

Обшук у Національному антикорупційному бюро (НАБУ) не знадобився: керівник відомства Артем Ситник сам видав необхідні документи. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу в п'ятницю, 5 серпня.

"Керівник слідчої групи прийшов до керівника НАБУ, подав йому рішення суду, подав йому клопотання про видачу певних документів, і керівник НАБУ добровільно видав їм ці документи. Обшук не був потрібен", - повідомив генпрокурор.Він підкреслив, що нормативно під час обшуків слідчий спочатку пред'являє рішення суду, а потім заявляє про ті матеріали, які йому необхідно добути в результаті обшуку, і фігурант такого обшуку може добровільно видати слідчому відповідні матеріали.За словами Луценка, Генпрокуратура перевіряє в НАБУ інформацію про прослуховування детективами бюро людини, яка не є фігурантом кримінального провадження. Він зазначив, що громадянин, якого незаконно прослуховувало НАБУ, не є чиновником.Генпрокурор повідомив, що заявку на прослуховування подавали детективи НАБУ. Одночасно він не відкинув проведення обшуків у СБУ у справі щодо незаконного прослуховування.Луценко уточнив, що напередодні повідомляв НАБУ про підготовку візиту слідчих Генпрокуратури."Ще вчора ввечері я особисто зв'язався з керівником НАБУ і попередив його про ці дії, тому що вважаю спільну діяльність з керівництвом НАБУ як союзницьку роботу для недопущення порушень закону ким завгодно, у тому числі працівниками будь-якого правоохоронного органу", - зазначив генпрокурор.У свою чергу в НАБУ зазначили, що працівники Генпрокуратури приходили за кримінальним провадженням щодо прослуховування телефонних розмов фігурантів розслідуваного бюро провадження за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області на загальну суму понад 300 млн грн."Ключовим підозрюваним за цим провадженням є заступник прокурора Київської області Олександр Колесник, затриманий детективами НАБУ 18 травня 2016 року і взятий під варту за рішенням суду 20 травня 2016 року", - зазначили в прес-службі бюро.Як повідомляв Корреспондент.net, Кабмін дозволив НАБУ придбати спеціальні засоби для негласного отримання інформації.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp