Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Працівники Брустурянського лісгоспу піднялись на вершину Говерли (Фото)

12 серпня 2016 р., 20:51

Це не перше сходження, і не останнє

Лісівники готові влаштувати чудові вихідні для всіх бажаючих.

Працівники держлісгоспу ДП «Брустурянське ЛМГ» здійснили сходження на найвищу вершину України - Говерлу і познайомилися з унікальними природними пам'ятками цих гірських місць.

Сходженню сприяла адміністрація та профспілковий комітет лісгоспу. Серпневе сходження на пік Говерли вдалося одним з наймасовіших. На найвищу гору відправилася команда лісового господарства з 14 чоловік які сповнені рішучості піднятися на вершину, висота якої 2061 м над рівнем моря. Гора розташована на хребті Чорногора в Карпатах, на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей, в 17 кілометрах від кордону з Румунією.

На самому піку лісівники гордо розтягли прапор України. Для працівників ДП «Брустурянське ЛМГ» це вже не перше сходження, і лісівники готові підставити плече та допомогти кожному, хто хоче відправився по незнайомому для них маршруту, - повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

{g}

Назва Говерли походить від румунської мови та означає «важкопрохідне піднесення». Перший туристичний маршрут зі сходженням на Говерлу був відкритий в 1880 році. Гора має правильну конусоподібні форму, в основному вона покрита альпійськими луками й чагарниками, подекуди зустрічаються кам'яні осипи. Біля підніжжя гори знаходиться один з витоків Пруту, а недалеко від нього - мальовничий каскад водоспадів, загальна висота якого становить близько 80 метрів.







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp