Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Система е-декларування захищена - глава агентства

15 серпня 2016 р., 18:41

Реєстр електронних декларацій буде відкритий завтра, повідомила Корчак.

Глава Нацагентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталя Корчак заявляє, що фізично система захисту персональних даних електронного декларування працює і захищена, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Для того щоб створити перешкоди для несанкціонованого допуску ззовні, була куплена шифрувальна машина. Ця шифрувальна машина не дає можливості спотворювати отримані дані. Таким чином, система захисту персональних даних захищена", - сказала Корчак.За її словами, здійснювати управління системою електронного декларування можливо тільки з комп'ютера в самому агентстві, оскільки вона працює в рамках замкненого контуру і доступ до системи ззовні неможливий.Вона також повідомила, що Єдиний держреєстр електронних декларацій буде відкритий 16 серпня."Зараз до нас їдуть експерти з ТОВ "Міранда" (розробник програмного забезпечення) для того, щоб перевірити роботу цієї системи і відкрити реєстр персональних даних. Від завтрашнього дня ви вже зможете побачити в державному реєстрі інформацію про тих декларантів, які вже подали інформацію", - сказала Корчак.За її словами, декларації вже подаються.Гройсман шукає винних у зриві е-декларування"Будь-які розмови з приводу того, що вся ця система незахищена, що не було юридичних норм для її запуску, не мають підстави", - додала глава агентства.Як відомо, сьогодні сайт Національного агентства із запобігання корупції відкривдоступ до інтерфейсу електронного декларування. Але через відсутність атестата захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ у суді.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp