Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у Хусті День прапора відзначали (ФОТО)

25 серпня 2016 р., 12:56

Було святково

У місті над Тисою.

23 серпня в місті Хуст відбулись «Дні громадської культури». У виїзному засіданні взяли участь представники Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), радник Міністерства соціальної політики України з питань ВПО в Закарпатській області Геннадій Степанов та Ресурсний центр для підтримки та супроводу ВПО в Закарпатській області.

В рамках «Днів громадської культури» відвідувачі мали змогу отримати безоплатну консультацію від радника міністра, юристів, ознайомитись із діяльністю громадської приймальні УГСПЛ та ГО «Справа Кольпінга в Україні».

Безстрокова акція «Дні громадської культури» покликана сприяти розбудові громадянського суспільства, підвищити правову обізнаність населення.

Проект покликаний активізувати пересічних громадян у боротьбі із бездіяльністю держслужбовців. Загалом мета проекту – творення нових традицій комунікації із владою.

«На сьогоднішній день вимальовується коло однодумців серед громадськості щодо проведення просвітницьких заходів, мета яких сприяння розбудові громадянського суспільства. Наша безстрокова акція – «Дні громадської культури» хоч і починалася як вулична подія, однак вона є всеукраїнською та дедалі більше набирає обертів», – зазначає правозахисник, Кондратюк Борис.

Основні проблеми, з якими зверталися громадяни – отримання грошової компенсації за втрачене майно в зоні проведення АТО, процедура безкоштовного отримання земельної ділянки із земель державної та комунальної власності, а також державної реєстрації земельної ділянки та права власності на неї, пільгове перевезення в громадському транспорті, перерахунок пенсії та інше.

«Пам’ятайте, що до бюрократичної переписки із чиновниками потрібно ставитись як до війни. Або ви переможете, або ж програєте. Тому вдихаючи свіже повітря, запасіться терпінням та без зайвих емоцій у письмовому вигляді вимагайте від чиновників та народних обранців дотримання соціальних гарантій, законів», – наголошує, Борис.


Організатори зустрічі нагадали про правила скаржника. Мова йшла про успішну методологію, як саме отримати успіх у вирішені власної проблеми не ставши жертвою бюрократичної переписки .

Цього ж дня учасники заходу підписали меморандум та домовились про подальшу співпрацю з Хустським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Одним з напрямків роботи УГСПЛ є документування злочинів серед категорій населення, які стали свідками порушень прав людини в окупованому Криму чи зоні проведення антитерористичної операції. Одне з питань, яке піднімається УГСПЛ — окупація АР Крим (порушення норм міжнародного гуманітарного права).

Нагадуємо що звернутися до громадської приймальні можна зателефонувавши за телефоном 066 585 14 75.
Електрона адреса : dopomohauzh@gmail.com

Мережа громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини здійснює свою діяльність за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD), програма «Права людини понад усе» (Human Rights First).












Прес-служба ГО «Закарпатська громада» 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp