Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що робити, аби ваше авто не привабило злочинця?

6 вересня 2016 р., 17:30

Поради від поліції охорони

Як слід поводитися.

Модні магнітоли, титанові диски, галогенові фари… Придбавши автомобіль, власники часто намагаються оснастити його недешевими технічними «ноу-хау», але, на жаль, нерідко забувають про засоби безпеки.

Кілька років поспіль крадіжки автомобілів та з автомобілів є одним із найпоширеніших злочинів в Україні. На жаль, і в Закарпатській області статистика такого роду злочину – невтішна. Тільки з початку року в області правоохоронці зареєстрували 40 випадків крадіжок автомобілів. Крім того, за 8 місяців поточного року зареєстровано 188 крадіжок з машин.

Проте надійний захист автотранспорту є. Поліція охорони пропонує комплексне рішення щодо організації систем охорони автотранспорту з використанням технологій супутникової GPS-навігації. Технічні можливості системи дають змогу використовувати її як на приватних автомобілях, так і на транспортних засобах юридичних осіб.

- Встановлене у автомобілі обладнання, приймаючи сигнал із супутників, визначає поточні координати машини та передає їх по GPRS-каналу на пульт централізованого спостереження поліції охорони. Це означає, що машина буде в реальному часі відстежуватися фахівцями. Якщо ж машина, не знята з охорони, почне рухатися, на пульт негайно надходить сигнал «Тривога». У цей момент оператор бачить місцезнаходження та напрямок, в якому рухається авто. Усі ці координати миттєво передають наряду групи реагування поліції охорони, - розповів начальник Управління поліції охорони в Закарпатській області Андрій Литовченко.

Розміри пристрою невеликі, тому дозволяють здійснювати його приховану установку. Завдяки спеціальному обладнанню можливо відстежити місцезнаходження автомобіля на всій території України з точністю до 10 метрів, а також перевірити історію маршрутів та довжину пройденого автомобілем шляху. Окрім того, автовласник може і самостійно здійснювати спостереження і контроль за своїм автомобілем, у якій би точці світу він не перебував.

- Також у автомобілі можна встановити кнопку «Термінового виклику поліції», яку водій може натиснути у критичній ситуації. На «тривогу» миттєво реагує наряд групи реагування поліції охорони, - додав начальник УПО Закарпаття.

На думку правоохоронців, у багатьох випадках власники автотранспорту самі провокують злочинців: забувають зачинити вікно, залишають в салоні цінні речі, паркують машини у неналежних місцях. Працівники поліції охорони звертаються до жителів краю: не нехтуйте правилами безпеки, а якщо ж уникнути крадіжки таки не вдалось, не гайте часу – одразу повідомляйте про злочин у поліцію.


Управління поліції охорони в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp