Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті особі з інвалідністю відмовили у призначенні пенсії по втраті годувальника

9 вересня 2016 р., 12:57

Протиправність відмовив довели в суді

Закарпатка звернулася до Хустського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, і розповіла, що їй відмовили у призначенні пенсії по втраті годувальника. У Пенсійному фонді України у м. Хуст та Хустському районі відмову аргументували тим, що у померлого був недостатній трудовий стаж для призначення жінці пенсії по втраті годувальника.

Проте клієнтка з такою позицією не погоджувалася. У Хустському місцевому центрі для представництва інтересів клієнта у суді призначили адвоката Василя Калина. Захисник подав позов про визнання відмови у призначенні пенсії по втраті годувальника протиправною та зобов'язання Пенсійного фонду України у м. Хуст та Хустському районі вчинити певні дії, - повідомляє Хустський місцевий центр з надання БВПД.

Правові основи щодо звернення з таким позовом – ч.1 ст.36 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» - пенсія у зв'язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім'ї померлого годувальника, які були на його утриманні, за наявності в годувальника на день смерті страхового стажу, який був би необхідний йому для призначення пенсії по III групі інвалідності.

Згідно з п.1 постанови КМУ №637 від 12.08.1993р. «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній» основним документом, що підтверджує стаж роботи, є трудова книжка. За відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, трудовий стаж встановлюється на підставі інших документів, виданих за місцем роботи, служби, навчання, а також архівними установами.

Розглянувши справу, суд задовольнив позов та зобов'язав Пенсійний фонд України у м. Хуст та Хустському районі призначити і виплатити інваліду III групи пенсію по втраті годувальника.
Тепер клієнтка отримує гроші, які їй належать відповідно до чинного законодавства.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp