Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті відзначили День працівника лісу (Фото)

18 вересня 2016 р., 09:35

З розмахом

Свято, яке чекали діти та дорослі. Сьогодні складно уявити Закарпатську область без лісу та історії лісового господарства. Південна Україна - житниця України, а для Західна - лісова артерія, її національне багатство.

Святкування почалося у самісінькому центрі Хуста. Безліч містян і гостей із різних куточків Закарпаття та України, попри спеку, заздалегідь прийшли на прикрашену квітами, шарами зеногого та білого кольору площу, щоб побачити грандіозне дійство. Спеціально для них були презентовані фільми про бокорашів, зародження деревообробки та прекрасні відеоролики про красу природи, змонтовані закарпатськими відеоператорами. Свято відкрила урочиста колона з працівників Закарпатського УОЛМГ і лісгоспів, а також лісової охорони та мисливців, яка пройшлася по площі до головної сцени парадним маршем під супровід оркестру. Потім розпочалося відбулося урочисте відкриття свята, нагородження ветеранів та лісівників, які віддано працюють задля «зелених легенів» області, чистого повітря та здоров'я краян.

Після цього під керівництвом голови обласної адміністрації Геннадія Москаля та начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерія Мурги представники обласної влади ознайомилися з цікавинками, які презентували представники лісгоспів зі всіх куточків Закарпаття. На святі також були присутні голова ГО «Агентство сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «Форза» Леся Лойко, народний депутат України від Закарпаття Валерій Лунченко, голова обласної ради Михайло Рівіс, міський голова Хуста Володимир Кащук, голови державних адміністрацій Назарій Павлій, Іштван Петрушка, Олександр Горін, Василь Дем'янчук, голова обкому профспілки працівників лісового господарства Валерій Федурця та депутати обласної ради Ірина Мацепура, Мирослав Білецький та Василь Федурця, делегація Закарпатської універсальної товарно-сировинної біржи, представники дипломатичних установ та міжнародних делегацій.

{g}

Перегортаючи сторінку, хочеться сказати, що свято працівників лісового господарства вдалося, було цікавим та насиченим. Лісівники вчили дітей садити дерева, розпізнавати породи дерев та їх плоди, розказували про лікарські рослини та трави, дарували подарунки, вчили висаджувати дерева, робити шпаківні, сопілки,аніматори – проводили ігри з шишками (годування «ведмежати», умільці ж – майстер-класи з виготовлення дерев’яних сувенірів. Біля фантастичних яскравих фотозон теж було надзвичайно людно. Сподобався й дітлахам будинок Баби Яги, у якому можна було навіть посидіти.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp