Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті розповіли про осінній призов юнаків

22 вересня 2016 р., 16:55

На військову службу

Сьогодні, 22 вересня, у Закарпатському обласного військкоматі пройшли одноденні інструкторсько-методичні збори із членами районних (міських) призовних комісій. Темою дня стало визначення порядку та завдань з відбору громадян для проходження строкової військової служби в рамках призовної кампанії “Осінь-2016”.

Як повідомив заступник військового комісара підполковник Юрій Величканич, близько 300 закарпатських юнаків призвуть на строкову службу у ході осіннього призову. Він виступив також із детальним аналізом проведення весняної призовної кампанії. За словами військових, план минулого призову в області виконали на 100%, хоча активність у районах була різною. Так навесні 2016-го до війська призвали більше 330 закарпатських юнаків.

У травні-червні 2016-го під час медичного огляду майже 1000 юнаків лікарі відправили на додаткове медобстеження чи лікування, майже половину з них визнали непридатними для призову за станом здоров’я. У лікарів та військових ріст відсотка призовників з поганим станом здоров’я щороку викликає занепокоєння.

- Доволі значна кількість призовників із тих чи інших причин не з’явилась для проходження медичного огляду. Це найпоширеніша помилка, бо хлопці думають, що якщо не підписатись за отримання повістки, то покарання можна уникнути. Але Закон України “Про військовий обов’язок і військову службу” каже, що з моменту оголошення призову військовозобов’язаний у десятиденний термін повинен сам прибути до військкомату, - зазначив тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара області полковник Петро Марко. – Крім того, дивним таке відношення до військового обов’язку є з точки зору патріотизму.

Військком нагадав, що військовослужбовці-строковики до областей, де проводиться антитерористична операція, направлятися не будуть.

Крім того, у ході зборів керівництво облдержадміністрації та військового комісаріату відзначило кращих членів районних (міських) призовних комісій.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp