Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як кримські переселенці обживаються в Ужгороді? (ВІДЕО)

2 червня 2014 р., 20:13

В області працює координаційний штаб з питань переселення громадян АР Крим та м.Севастополь, однак більшу допомогу надають самі закарпатці.

До Закарпаття продовжують прибувати біженці з Криму та переселенці зі Сходу України. Область вже прийняла 34 кримські родини. Місцеві готові допомагати шукати робочі місця і житло. Переселенці сподіваються, що колись повернуться додому.

Акім з Криму переїхав до Закарпаття разом із дружиною, трьома дітьми. У Криму родина займалась сільським господарством – тримали теплиці, з яких реалізовували власну продукцію. На Закарпатті розпочали життя з нуля – орендують неподалік Ужгорода будинок, дітей влаштували у місцеву школу. Кажуть – жодної допомоги не потребують – лише житло, все решта здобудуть власною працею. Про від’їзд додому поки не думають, бо коли це станеться – наразі невідомо. Тепер, кажуть, у них буде дві малі Батьківщини.

В Ужгороді Акім готується відкрити кафе. У ньому вже за кілька тижнів готуватимуть кримськотатарські плов, чебуреки та пригощатимуть кавою.

Акім каже – йому допомогли усі: підвели освітлення, воду, столяри виготовляють меблі, обшивають стіни.

Попри те, що в області діє координаційний штаб із підтримки біженців, адаптуватись до нових умов життя здебільшого допомагають звичайні люди. Головне, кажуть, не боятись брати на себе ініціативу.

Підприємець-волонтер Василь Дідичин каже: "Початок завжди важкий, починаючи від побутових речей, закінчуючи матеріальним. Люди, які переселяються сюди, мають мати розуміння – з чого починати, до чого рухатись. Тоді нам на місцях стає легше. Якщо ми будемо знати, до чого люди прагнуть – нам легше буде допомагати".

На Закарпатті вже оселились 34 родини з Криму. Левова частина з них – це цивільні, але є і декілька родин військовослужбовців.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp