Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті зібрались художники (ФОТО)

2 жовтня 2016 р., 19:04

Ті, кого об’єднують спільні інтереси

Зійшлися разом.

30 вересня в Хустській міській картинній галереї відбулося відкриття VI міжнародного художнього пленеру «Хуст-арт – 2016». У творчій атракції взяли участь 25 митців зі Швеції, Латвії, Молдови, Кореї, а також із українських міст – Києва, Львова, Івано-Франківська, Полтави, Вінниці та Хуста.-Я приїхала до міста над Тисою вдруге. Вперше тут була у 2006 році. За цей час багато що змінилося, та мені приємно зустрітися з давніми друзями і обмінятися творчими планами, – каже Марія Еріксон зі Швеції. – Я займаюся трохи незвичною, як для жінки діяльністю – виготовляю скульптури з металобрухту. Тож які роботи в мене вийдуть під час пленеру – поки що не знаю, усе залежить від металу, який знайду.Слід зазначити, що пленер у Хусті протягом певного часу не проводився. Наразі ж творчі мистецькі зльоти відроджено і як зазначив Хустський міський голова Володимир Кащук, відтепер вони проводитимуться щороку.

– Раніше ж ми встигли провести п’ять подібних заходів і в них взяли участь більше семи десятків майстрів пензля з 15 країн світу, зокрема, з Фінляндії, Німеччини, Південної Кореї, Польщі, Кувейту та з інших держав. Цьогорічний пленер триватиме до 9 жовтня, закриття пройде на Міжнародний день художника. Протягом цього часу плануються екскурсії, виїзди на природу, а також митці працюватимуть у межах міста та його околиць, – розповів газеті «Наш Хуст» директор Хустської міської картинної галереї Орест Цюпко.

Також із приємною подією митців привітав депутат Верховної Ради України Іван крулько.

А музичним подарунком для учасників зібрання став виступ дитячого зразкового фольклорного гурту «Цімборики» під керівництвом Наталії Шимші.

mediakhust.net




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp