Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Повідомлення про ситуацію з переселенцями з південного-сходу на Закарпатті

3 червня 2014 р., 15:55

Про ситуацію з переселенцями сьогодні повідомив заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс.

Про стан роботи обласних штабів із розміщення сімей, які прибувають до України з АР Крим та м.Севастополя, а також біженців з Донецької та Луганської області, їх працевлаштування, виплата пенсій, соціальних виплат, влаштування дітей в освітні заклади – йшлося під час сьогоднішнього урядового селектору під головуванням першого віце-прем’єр-міністра України Віталія Яреми. 

Як поінформував заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, станом на 03.06.2014 року обласним штабом з питань розміщення військовослужбовців, які прибувають на територію краю, зареєстровано 199 переселенців із АР Крим, з яких – 150 цивільних і 49 – військовослужбовців з сім’ями. 

«Усі переселенці забезпечені тимчасовим житлом. Завдяки злагодженій роботі органів влади з громадськими об’єднаннями та мешканців краю, декілька переселенців змогли придбати постійне житло за власні кошти, - розповів Михайло Рівіс. – До органів державного управління та місцевого самоврядування звернулося 90 сімей з питань поселення та працевлаштування, 22 особам переведено пенсії, 13-м - соціальні виплати, 79 осіб зареєстровані за місцем проживання, 12 – за місцем перебування, оформлено 9 закордонних паспортів, 40 дітей, батьки яких звернулися, невідкладно влаштовані у школи та дитсадки, є 2 студентів, оформлені в УжНУ». 

На сьогодні в обласному бюджеті передбачено 1,8 млн.грн. на забезпечення транспортування, харчування та розміщення в санаторіях та готелях краю переселенців. Крім того, Головне управління Держземагенства у Закарпатській області в населених пунктах визначило 31 земельну ділянку для надання переселенцям з АРК під будівництво житла. Також активно працюють органи Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста. Відтак, ними надано допомогу майже сотні кримчанам на суму 14,5 тис.грн. 

У зв’язку із загостренням ситуації на Сході країни, на сьогодні не має можливості відстежувати силами обласного штабу кількість біженців з територій Луганської та Донецької областей. Нині офіційно таких зареєстровано 20 осіб, 5 з яких – діти. 

Насамкінець селектору Віталій Ярема подякував керівникам тих областей, де найкраще налагоджена робота штабів, в тому числі і Закарпаттю. З піднятих проблемних питань він дав доручення профільним міністерствам у найкоротші терміни звести їх до мінімуму. А керівникам регіонів надати пропозиції щодо необхідних обсягів коштів для фінансування потреб біженців та резервування місць вимушеним переселенцям. 
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp