Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як українцям вирішити проблему зі страховим стажем

12 жовтня 2016 р., 14:35

У зв'язку із тим, що для виходу на пенсію українцям необхідно мати обов’язкових 15 років страхового стажу, більшість громадян втратять право отримувати повноцінну пенсію не зі своєї вини.


Про те, які зміни потрібно внести до законодавства, щоб не обмежувати права майбутніх пенсіонерів, ГО «Громадська ініціатива розумних рішень» розповіли в управлінні Пенсійного фонду України.

Враховуючи, що на сьогодні є підприємства, які не сплачують страхові внески, то працівникам цих підприємств, навіть якщо вони працювали, періоди не уплати страхових внесків з вини підприємств не зараховуються до страхового стажу.

Відповідно, щоб уникнути таких випадків, необхідно доповнити абзац 2 п 3 ст.24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування » після слів «Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою» словами «або підприємством не сплачено страхові внески ».

Таке доповнення дозволить кожному працівнику здійснити сплату внесків за необхідний період та врахувати цей період в страховий стаж.


Інформаційний відділ ГО «Громадська ініціатива розумних рішень»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp