Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студентка УжНУ має стипендію Президента (ФОТО)

1 листопада 2016 р., 19:57

Дівчина-регбістка

Талановита молодь.

На факультеті здоров’я людини УжНУ навчається багато талановитих студентів. Однак серед них виділяється Марина Конопльова, студентка 4-го курсу, яка попри свій юний вік має чимало здобутків у спорті.

Дівчина родом із Сваляви, змалку захоплюється літературою, пише вірші, але все ж спорт приваблює Марину найбільше. «Успішно склавши ЗНО, обирала з кількох вишів, та зупинилася саме на УжНУ. Адже це недалеко від дому, та й факультет здоров’я людини тут досить високо рівня — розповідає студентка. До прикладу, у Львові чи Івано-Франківську функціонують вузькоспеціалізовані університети, однак там можна отримати спеціальність учителя в школі чи масажиста, а тут усе разом».

У спорті Марина Конопльова з перших класів. Все почалося з велоспорту, хоча, каже дівчина, ближчими до душі є командні види змагань. Марина змагалася у багатьох турнірах, але особливо запам’ятався Кубок України, в якому взяла участь у сьомому класі. Хоч і перемагала в деяких гонках, та виступала індивідуально, але результатів не брали до уваги через вік.

Із плином часу дівчина зрозуміла, що потрібно щось змінювати й подалася в легку атлетику. Там і матеріальні затрати нижчі, і ризик травмуватися менший. Виступала з бігу на дистанціях 200 і 400 м, здобувала медалі районного й обласного рівнів, та за браком фінансування на всеукраїнські змагання не їздила.

На першому курсі навчання в університеті все ще ходила на легку атлетику, але багато чула від друга про регбі й захотіла спробувати себе в ньому. «Мабуть, на вибір вплинуло й те, що змалку товаришую більше з хлопцями, – усміхаючись, розповідає юна спортсменка.

Не забувала Марина й про навчання в університеті. Протягом двох років за всі екзамени й заліки отримувала тільки п’ятірки, що й не оминуло уваги деканату.

«Одного дня покликали мене й сказали, що через хороші оцінки можу отримати стипендію Президента України. І вже на 3 курсі я її одержала, – згадує дівчина. – Звісно, це був привід для радості. Хоча кошти й не набагато більші за звичайну, та була гордість для батьків, друзів, та й для самої себе. Тоді я зрозуміла, що важка праця завжди залишається поміченою. Напевно, більшість думала, що я задеру носа, але насправді не так. Залишилась такою ж простою, як і була».

Уже два роки Марина Конопльова успішно займається регбі. І як зазначає сама студентка, не потрібно переплутувати регбі з американським футболом. Адже останній бере витоки саме з регбі.

Навчаючись на четвертому курсі, Марина Конопльова вже є кандидатом у майстри спорту України з регбі, серед її здобутків - «бронза» в суперлізі й Кубку України. Нині дівчина виступає за жіночий регбійний клуб з Хмельницького «Academy7s», що виступає у Вищій лізі України.

Юрій Піясюк, студент відділення журналістики УжНУ



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp