Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Письменники Закарпаття відзначили ювілей спілки (Фото)

4 листопада 2016 р., 16:43

70-річчя

Дводенна програма святкування ювілею крайового осередку Національної спілки письменників України розпочалась із зустрічі зі студентами-філологами Ужгородського національного університету.

Слухачі – не випадкові: крім того, що всі вони зараз поглиблено вивчають літературу, ймовірно, в майбутньому дехто з них стане успішним дослідником, критиком або й творцем словесного мистецтва. Іменитих випускників у філологічного факультету УжНУ чимало, зокрема, і таких, котрі входили чи входять сьогодні до крайового осередку Національної спілки письменників України.

Так, у гості до студентства завітали голова Закарпатської обласної організації НСПУ Василь Густі та спілчани Надія Панчук, Лідія Повх, Петро Ходанич, Василь Кухта, Василь Кузан, Сергій Федака, Михайло Рошко, Тетяна Ліхтей, Олександра Ігнатович – знані письменники, літературознавці, перекладачі, серед яких, до слова, є і випускники УжНУ, і нинішні викладачі вишу. Долучились також літератори з інших областей та українських діаспор із близького зарубіжжя – учасники цьогорічного Міжнародного літературного фестивалю "Карпатська ватра".

Після майже двогодинного діалогу з молоддю, письменники вирушили на Народну площу та поклали квіти до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку, так само віддали данину шани Президентові Карпатської України Августину Волошину.

Завершились урочисті заходи в залі обласного театру ляльок – офіційними та колегіальними вітаннями. Членів крайового спілчанського осередку (наразі їх 36) відзначили низкою нагород різних рівнів. Найвищої – спільної відзнаки ОДА й облради "За розвиток Закарпаття" – удостоєно Мирослава Дочинця, Андрія Дурунду, Петра Ходанича та Василя Шкірю.

З музичними дарунками на святковій сцені виступили відомі артисти, зокрема, академічний камерний хор "Кантус", солісти обласної філармонії, талановите студентство Ужгородського державного музичного училища ім.Д.Задора й Ужгородського коледжу культури і мистецтв та ін.

У фойє театру охочі могли ознайомитися з експонованою працівниками Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка підбіркою книг спілчан за останнє десятиріччя. В свою чергу, Василь Густі повідомив, що до кінця року за підтримки облдержадміністрації має вийти друком об'ємний альманах творів сучасних закарпатських письменників.

І вже 4 листопада заходи в рамках відзначення ювілею та проведення фестивалю "Карпатська ватра" продовжилося у приміщенні обласної організації НСПУ (м.Ужгород, пл.Жупанатська, 3).

{g}
Управління культури Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp