Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: Як минула зустріч з представниками ОБСЄ (ФОТО)

11 листопада 2016 р., 08:23

Про що говорили?

Цікавило їх різне.

 

Життям ужгородської громади, питаннями економічної, міжетнічної ситуації в місті та багатьма іншими цікавилися представники ОБСЄ на сьогоднішній зустрічі з міським головою Богданом Андріївим.

З робочою кількаденною поїздкою у нашому краї перебувають керівник Івано-Франківського відділення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Хатуна Мургулія та спостерігач СММ ОБСЄ Дорін Фазлі.

Під час зустрічі, зокрема, Хатуна Мургулія зазначила, що зараз, під завершення календарного року та року з часу проведення виборів, очевидно, підбиваються підсумки, що вдалося зробити в Ужгороді, формуються плани на наступний, 2017 рік.

Йшлося про ремонти будівель і доріг, Богдан Євстафійович детально розповів, що вдалося зробити і чому – насамперед через затяжні процеси з державною експертизою проектно-кошторисної документації – не все заплановане встигли реалізувати.

Обговорили результати діяльності нових Національної поліції і патрульної поліції, річниця яких теж відзначається в цьому місяці, як правоохоронців сприймають ужгородці, яка криміногенна ситуація. Міський голова наголосив, як міськрада допомагає, через відповідні прийняті на сесіях депутатами програми, діяльності поліцейських.

Зазначалося, що попри те, що в Ужгороді проживають представники кількох десятків національностей і віросповідань, чимало іноземних студентів навчаються в УжНУ, жодних конфліктів чи нетолерантного ставлення не виникало. Керівник відділення ОБСЄ в Івано-Франківську Хатуна Мургулія розпитувала про забезпечення ужгородців теплом, пільги, допомогу учасникам АТО та їхнім родинам, переселенцям із Криму та охопленого військовим конфліктом сходу України, процеси децентралізації, взаємодію з керівництвом області та Ужгородського району, недавні дощі, які призвели до значного підйому річки і підтоплення на деяких вулицях.

Розповідаючи про трійку найбільш масштабних задумів на 2017 рік Богдан Андріїв назвав наступні: будівництво садка і школи – освітянські заклади не будували в місті більше двох десятиліть і є гостра нестача місць для навчання; реконструкція системи і мереж водопостачання та водовідведення із залученням кредитних 25 мільйонів євро від Європейського інвестиційного банку, документи на цей проект зараз розглядають урядовці; залучення близько 7-8 мільйонів євро від цього ж банку на утеплення, енергоефективність всіх будівель комунальних закладів – шкіл, дитсадків, медичних закладів.

Міський голова запросив представників ОБСЄ подивитися Ужгород, його пам’ятки, побажав приємного перебування у нашому краї.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp