Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як тренувалася оперативно-рятувальна служба (Фото, Відео)

11 листопада 2016 р., 16:03

Відбулися практичні тренування зведеного загону

9 листопада в м. Мукачево, з метою перевірки готовності рятувальників до оперативного реагування на надзвичайні події чи ситуації, проведено навчально-тренувальний збір особового складу. На території 19-ї державної пожежно-рятувальної частини було розгорнуто зведений загін оперативно-рятувальної служби Закарпатської області до якого входять: пост регулювальників та дозиметристів, пункти зустрічі й розподілу підрозділів, огляду техніки, управління загоном, медичний пункт, пункт життєзабезпечення тощо.

Усього для проведення заходу залучалося 31 одиниця техніки та 131 чоловік особового складу.

{g}

Відповідно до «Схеми оповіщення», для особового складу апарату Управління та служб забезпечення через засоби зв’язку було оголошено спеціальний сигнал «Навчально-бойова тривога для зведеного пожежно-рятувального загону». Співробітники установи негайно відреагували на отримане повідомлення та з укомплектованими «тривожними валізами» й спеціальними індивідуальними засобами захисту в назначений час оперативно прибули до місця збору.

Далі практично відпрацьовувався порядок висування сил і засобів в складі колони до пункту збору та місця виникнення умовної надзвичайної ситуації.

Упродовж 10-11 листопада перевірку готовності закарпатських рятувальників до реагування на можливі надзвичайні ситуації здійснювала комісія з центрального апарату ДСНС України під керівництвом начальника відділу координації та сертифікації аварійно-рятувальних формувань Григорія Алексенка.

Під час тренувань комісія з’ясувала стан документального, матеріально-технічного забезпечення зведених загонів та пункту життєзабезпечення, перевірила знання обов’язків керівного та рядового складу. Також було перевірено готовність до дій за призначенням особового складу апарату Управління ДСНС в області та аварійно-рятувального загону спеціального призначення за сигналом «Збір-аварія». З цією метою вони провели стройовий огляд, під час якого оглянули особисті документи працівників, комплектацію їхніх тривожних валіз та стан утримання засобів індивідуального захисту.

За висновками комісії, підрозділи Управління ДСНС України у Закарпатській області готові до виконання завдань за призначенням.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp