Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українцям обіцяють підвищити пенсії

22 листопада 2016 р., 13:10

На 270 гривень

У 2017 році українцям пообіцяли середню пенсію у розмірі 2001 грн. Про це повідомила член громадської ради при Пенсійному фонді Маріанна Онуфрик.

"Справа в тому, що згідно Конституції України, пенсія повинна забезпечувати рівень життя не нижче прожиткового мінімуму. Тому, разом з його підвищенням автоматично перераховуються пенсії, а тому зростає їх середній розмір. Зокрема, вона буде на 270 грн вище, ніж в 2016 році (зараз середня пенсія становить орієнтовно 1730 гривень)", — зазначила Онуфрик.

За словами голови Партії Пенсіонерів України Миколи Кукуріки, таке підвищення пенсій є технічним і воно не вплине суттєво на покращення життя пенсіонерів.

"По-суті це не підвищення: змінився прожитковий мінімум, а, відтак, пенсію підігнали під нові показники. На сьогодні середній розмір пенсії має становити не менше, ніж 6 тис. грн, із врахуванням того, що українським пенсіонерам не проводили реальної індексації пенсій та не підвищували їх вже третій рік поспіль".

Повідомляється також, що таке підвищення вже є закладено в показниках державного бюджету на 2017 рік.

Нагадаємо, раніше Партії Пенсіонерів повідомляла, що на чиновників, які оформляти фейкові соціальні виплати, очікує кримінальна відповідальність.

Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp