Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студенти УжНУ мали урок від рятувальників (ФОТО)

25 листопада 2016 р., 13:00

Вчилися безпеці життєдіяльності.

Розповідали все важливе.

 

23 листопада до Аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Закарпатській області завітали студенти Ужгородського національного університету. Два десятки четвертокурсників із кафедри міського будівництва та господарства інженерно-технічного факультету взяли участь у заходах Тижня безпеки життєдіяльності, який покликаний поглибити знання молоді з основ безпеки життєдіяльності.

Спочатку студенти прослухали теоретичну лекцію від викладачів навчального пункту Аварійно-рятувального загону. Присутні дізналися про визначення терміну «пожежа» й основні причини її виникнення, статистику загорань по Україні загалом і Закарпаттю, зокрема, а також про основні засоби боротьби з пожежею на початковій стадії. Також проведено інформаційне заняття за темою «Долікарська допомога», де студенти мали можливість спробувати надавати невідкладну допомогу непритомній людині без ознак дихання.

Практична частина заходу відбулася на подвір’ї рятувального підрозділу. Молодь вчилася користуватися порошковими вогнегасниками, ліквідовуючи модельне вогнище. Далі на учасників чекала демонстрація техніки й оснащення рятувальників. Зокрема, перед студентами виступили представники аварійно-рятувального відділення, групи радіаційного та хімічного захисту і групи піротехнічних робіт. Таким чином четвертокурсники УжНУ детальніше дізналися про засоби захисту органів дихання, навчилися розрізняти вибухонебезпечні предмети й багато іншого.



У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp