Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У храм на Хустщині привезли мощі (Фото)

28 листопада 2016 р., 08:50

Блаженної Марти Вєцької

Учора, 27 листопада, у рамках Всеукраїнського паломництва до хустського римо-католицького храму св.Анни та Йоакима привезли мощі блаженної Марти Вєцької.Реліквії - позолочену гробницю із частинами одягу та особистими речами блаженної - супроводжували отець Сергій Павліш зі Згромадження Отців Місіонерів св. Вікентія де Поля, відповідальний за паломництво мощей, та сестра Катерина зі Згромадження Дочок Милосердя.

Загалом Всеукраїнське паломництво мощів блаженної Марти Вєцької розпочалося у травні з м. Снятин Івано-Франківської області. Саме там похована свята, яка присвятила своє життя піклуванню хворих та знедоленим як сестра Згромадження Дочок Милосердя.

Мощі побували в багатьох містах України, зокрема в зоні АТО - в молитовних наметах, капличках, шпиталях, де сходилося багато військових, щоб прикластися до реліквії. На Закарпатті ж паломницький шлях розпочався з 13 листопада і триватиме до 19 грудня.

Зокрема у Хусті реліквію радо зустріли вірники римо-католицької громади на чолі із настоятелем храму отцем Олександром Сулінчаком, який щиро подякував за можливість прийняти мощі блаженної в їхньому місті. Під час святої меси, на яку зібралися як римо-, так і греко-католики, у своїй проповіді отець Сергій розповів парафіянам про життя та самопожертву Марти Вєцької, про актуальність заступництва блаженної, котра євангелізувала не лише словом, але й свідчила про свою віру конкретними вчинками.

"Сестра Марта Вєцька завжди піклувалася про хворих, незважаючи на їх національність чи віросповідання. Померла героїчно у віці 30 років. Вона замінила молодого медпрацівника, який мав родину та дітей, під час дезінфекції після хворої на тиф, тим самим наразивши себе на хворобу, що забрала ії життя. Люди, які молилися до Марти Вєцької свідчать про численні зцілення. Так, Церквою за її посередництвом було визнано повне оздоровлення одного чоловіка від раку простати, а у 2008 році Марту Вєцьку проголошено блаженною. Тому через поклоніння блаженній віряни можуть випросити у Бога зцілення від фізичних і духовних хвороб на своїх землях. Біля її могили зажди збираються люди різних національностей і віровизнань. Навіть можна стверджувати, що це місце їх єднає. Тут ніколи не було розбрату і суперечок. Тут завжди відчувалася єдність перед Богом", - розповів "ГК" отець Сергій.

Після звершення святої меси та молебня парафіяни мали змогу помолитись біля святих мощей та попросити заступництва блаженної, взявши хусточки, прикладені до реліквії як видимий знак благодаті. Опісля реліквію відвезли на Тячівщину.

{g}

Голос Карпат

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp