Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про нюанси оподаткування роялті резидента

30 грудня 2016 р., 11:05

Інформують закарпатців

Фахівці органів ДФС у Закарпатській області роз’яснюють як оподатковуються податком на доходи фізичних осіб та військовим збором доходи у вигляді роялті, отримані фізичною особою-резидентом за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності.

Платником податку на доходи фізичних осіб є фізична особа-резидент, яка отримує доходи з джерела їх походження в Україні. До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються пасивні доходи (крім зазначених у пп. 165.1.41 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України). Термін «пасивні доходи» означає, зокрема, доходи у вигляді роялті (пп.. 167.5.3 п. 167.5 ст.167 ПКУ). Підпунктом 170.3.1 п. 170.3 ст. 170 зазначеного Кодексу передбачено, що роялті оподатковуються за правилами, встановленими для оподаткування дивідендів, за ставкою 18%.

Будь-який резидент, що нараховує дивіденди (роялті), включаючи того, який сплачує податок на прибуток підприємств у спосіб, що відрізняється від загального (є суб’єктом спрощеної системи оподаткування), або звільнений від сплати такого податку з будь-яких підстав, є податковим агентом під час нарахування дивідендів (роялті). Доходи у вигляді роялті остаточно оподатковуються під час їх виплати за їх рахунок (пп. 170.5.4 п. 170.5 вищезазначеної статті).

Крім того, об’єктом оподаткування військовим збором (1,5%) є доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу.

Отже, доходи у вигляді роялті, отримані фізичною особою-платником податку за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб та військовим збором на загальних підставах.
ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp