Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юний закарпатець вирушив у мандри, щоб не вчитися

31 грудня 2016 р., 16:20

Такі от реалії

На жаль.

Київ – Знаменка – Херсон - Дніпропетровськ – Харків– Маріуполь: підліток із Закарпаття об’їздив пів-України, щоб не повертатися до ужгородського центру профосвіти, де навчався на столяра.

А все тому, що, за його словами, не знайшов «спільної мови» з тамтешніми викладачами. Хлопця затримав наряд поліцейських, що забезпечував правопорядок на залізничному вокзалі. Втікач вже встиг купити квиток до іншого міста.

З дитинства 17-річний уродженець Західної України за рішенням матері виховується у спеціалізованих навчальних закладах. Однак, життя у них йому не подобається, а мати лише обіцяє одного дня забрати сина додому. Єдиний шанс, на думку підлітка, висловити невдоволення, це втеча. Тільки з однієї спецшколи-інтернату у Солотвіному неповнолітній тікав близько 25 разів, але тоді усі його спроби обмежувалися територією міста.

Цього ж разу, обурений ставленням вчителів Ужгородського центру профосвіти, хлопець підмовив товариша, разом вони заробили грошей на дорогу жебрацтвом, після чого сіли на електричку та дісталися столиці. Їжу їм давали небайдужі пасажири, а подальші подорожі оплачували перехожі, які на київських вулицях кидали копійчину втомленим бунтарям.

Товариш залишився в Києві, а ось 17-річний мандрівник попрямував далі. За 7 днів він об’їздів пів-країни, побував у 4 містах, перш ніж його затримали правоохоронці, що цілодобово несуть службу на маріупольському залізничному вокзалі. До слова, у хлопця на руках уже був тільки-но придбаний квиток на потяг, який прямував через Херсон. Саме там у юнака була запланована ще одна зупинка.

Наразі він пояснює співробітникам ювенальної превенції поліції Маріуполя повні обставини, за яких він опинився у чужому місті один. Правоохорнці вже зв’язалися, і з ужгородськими колегами, і з керівництвом навчального закладу. Тепер на нього чекає ще одна дорога – довгі години на шляху повернення до спецзакладу.






За матеріалами ВК ГУНП у Донецькій області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp