Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечинський листоноша знову візьме до рук палицю

14 червня 2014 р., 16:44

Яку колись забрали зловмисники

Пам’ятник листоноші Федору Фекете, що в центрі Перечина, вже багато років стоїть без палиці, яку поцупили мисливці за металом. Цей атрибут допомагав поштареві під час піших подорожей із листами до адресата….

Місцевий підприємець Михайло Барник вирішив виправити ситуацію і замовив у автора скульптури Михайла Беленя виготовити деталь, якої бракувало. Вже зроблено гіпсову копію. Тепер з неї змайструють копію-форму, а відтак виллють з бронзи і саму палицю. «А потім ми її приваримо спеціальним газом, щоб ні в кого не виникало вже бажання залишити нашого Федора без його опори», — каже пан Барник.

Зробити рідному Перечину подарунок підприємець вирішив з простої причини: «Із друзями почали розробляти сувеніри з тематикою Перечина й району, а Фекете нині без палиці виглядає так, ніби відмахується від мух». Та й нагода є — цьогоріч виповнюється 10 років, як листоноша стоїть у центральному парку, а у міста гарна дата — святкуватиме 615 років від першої згадки.

Газета "Новини Закарпаття"



Оксана ШТЕФАНЬО

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp