Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Берегові розганяють вуличних торговців (ФОТО)

14 червня 2014 р., 17:30

До понеділка вони мають "переселитися" на ринки.

Як раніше повідомляло наше видання, у Берегові міліція та міська влада взялися за вуличних торговців, які продають продукти харчування посеред центру міста. Відповідне рішення про заборону реалізації промислових та продовольчих товарів на вулиці було прийнято на минулому засіданні виконкому5 червня.

Тоді ж йшлося про те, що до16 червня пройде оповіщення людей, які займаються вуличною торгівлею. Отож, продавцям різноманітної продукції (квітів, м’яса, молока, фруктів, овочів, іншого краму), які торгують без дозволів, відповідних санітарних експертиз та заважають громадянам вільно пересуватися центральною частиною Берегова, пропонують займати вільні місця на ринках міста.

Слід зазначити, що реалізовують продукцію на тротуарах не тільки старенькі бабусі, прості мешканці навколишніх сіл, але й повноцінні продавці з великою кількістю продуктів і краму. Нагадаємо, на ТОВ «Прогрес» є змога організувати 40–50 місць для торгівлі овочами та фруктами. А представник підприємства «Сільгоспродукти» на виконкомі повідомив, що у них також є можливість розміщення продавців. На два відділення, молочного та овочевого, знайдеться близько ста місць. Ціна за місце на ринку попередньо становитиме близько5 грн.

13 червня міський голова Золтан Бабяк спільно з в. о. начальника Берегівського РВ УМВС Миколою Курицею, очільником СЕС Ігорем Царем, начальником міськкомунгоспу Віктором Радіоновим, депутатом Йосипом Галайдою, інспекторами з благоустрою пройшлися територією місцевого ринку й поспілкувалися з торговцями на вулиці.

Мер зазначив, що контроль за вуличною торгівлею має бути за правоохоронцями, а міська рада допомагатиме міліції, адже більшість містян проти нелегальних продавців на тротуарах. Зокрема повинні активно діяти інспектори з питань благоустрою.

Микола Куриця акцентував на потребі розповсюдження серед торговців листівок українською та угорською мовами з інформацією про рішення виконкому і відповідними статтями адміністративного кодексу.

Під час обходу директору ринку Володимиру Трикуру також було запропоновано облаштувати для продавців з вулиці вільнийпростір. Більшість торговців також не проти переходу на ринки, тож результат усієї справи повинен бути позитивним.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp