Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Підприємства краю поповнили бюджет майже на 103 мільйони

16 червня 2014 р., 10:01

Таку суму бюджет отримав протягом січня-травня.

Платниками податку на прибуток – підприємствами Закарпатської області за підсумками січня-травня 2014 року сплачено до Зведеного бюджету 102,9 млн. грн., що на 4,9 млн. грн. більше за аналогічний період минулого року.Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року платники податку на прибуток сплачують його за новою ставкою – 18%. Також зауважуємо, що основна ставка податку на прибуток знижуватиметься поступово протягом трьох років. Це передбачено Законом України від 19.12.2013 №317 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків». Якщо у цьому році вона становить 18%, то у 2015 році – 17%, а вже у 2016 – 16%.

Більшу частину цього базового для бюджету податку сплачено підприємствами, які займаються роздрібною торгівлею в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами, виробництвом електричного й електронного устаткування для автотранспортних засобів, розподіленням електроенергії, виробництвом парфумних i косметичних засобів, тощо.«Томас Гоббс стверджував, що податки – це ціна, за яку купується суспільний мир. Перефразовуючи цей афоризм, хочу зазначити, що ми прагнемо у спілкуванні з представниками як малого так і великого бізнесу донести до них те, що сплата податків, і перш за все добровільна – це індивідуальний внесок у розвиток нашої держави і суспільний спокій», – підкреслює в.о начальника обласного управління Міндоходів Олексій Петріченко.

За його словами, робота над тим, щоб суб’єктам господарювання було зручно й комфортно працювати та сплачувати податки, не припиняється. До речі, у звіті про діяльність уряду протягом ста днів зазначено, що для спрощення дозвільної системи при запровадженні власної справи вже діє закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру». 

Скорочено 58 документів дозвільного характеру для провадження окремих видів господарської діяльності із 143-х та обмежено сферу застосування 10-ти документів дозвільного характеру. Скорочено кількість перевірок із виїздом на підприємство, започатковано держреєстрацію юросіб та ФОП шляхом подання електронних документів, скасовано сплату реєстраційного збору і обов’язкове використання печаток.Крім того, у рамках дерегуляції підприємницької діяльності підготовлено пакет із 20 законопроектів, розроблених з урахуванням досвіду країн, які входять до першої десятки в рейтингу Світового банку «Ведення бізнесу», йдеться у документі.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp