Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У монастир на Тячівщині влучила блискавка

6 червня 2017 р., 08:30

Також стихія запалила три будинки

Учора село Чумальово, що в Тячівському районі, опинилося в епіцентрі грози, яка набула масштабів стихійного лиха. Розпочавшись вранці близько 11-ї години, вона тривала близько півгодини і супроводжувалася небувалої сили і частоти електричними розрядами. За цей час удари блискавок, які розсипалися над селом безперервним сліпучим потоком, встигли запалити три будинки. Відблиски супроводжувалися ударами грому - тріщанням, бемканням, бахканням, гуркотінням...

На місце надзвичайних подій у Чумальові приїхали три пожежні автомашини. Одна з них – команда місцевої пожежної команди №4. Ще дві машини - з інших пожежних команд.

Пожежі завдали значних збитків одному з житлових будинків, на якому повністю вигоріла покрівля. Дві інші пожежі завершилися з меншими втратами, оскільки їх досить швидко вдалося локалізувати.

Під час грози блискавка влучила в одну з надвірних споруд Свято-Вознесенського жіночого православного монастиря. Однак у цьому випадку обійшлося без втрат.
Всі влучання електричних розрядів відбулися в урочищі Забереж, що розташоване на підвищенні. Ця частина села знаходиться вище від низинної його частини на 20-150 метрів.

Протягом кількох годин село залишалося без електрики. Її подачу відновили з 15-ої години.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp