Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рятувальникам вдалося зменшити вдвічі площу пожежі в Чорнобильській зоні

30 червня 2017 р., 10:08

Загроза поширення вогню на інші лісові квартали відсутня

Станом на 8:45 п’ятниці, 30 червня, площу пожежі у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення на території Луб’янського лісництва вдалося скоротити вдвічі. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.

«Протягом ночі площу пожежі зменшено з 25 до 12 га. У 337 лісовому кварталі пожежу локалізовано, у 336 кварталі – спостерігаються окремі осередки», - йдеться в повідомленні.

Загроза поширення вогню на інші лісові квартали відсутня.
Зазначається, що залучення наземних сил ускладнено підвищенням радіаційного фону в осередку горіння. Загальний радіаційний фон по зоні відчуження складає 0,03-0,04 мР/год (допустимий 0,08 мР/год)
Підрозділами ДСП «Північна Пуща» проведено роботи зі створення мінералізованих смуг, на місці чергують три трактори. Основні зусилля спрямовані на недопущення пожежі в напрямку об'єкту «Вектор».
До гасіння пожежі залучено 125 чоловік особового складу та 36 одиниць техніки, з них від ДСНС 63 чололовік особового складу та 16 одиниць техніки, у тому числі вертоліт МІ-8 та 2 літаки АН-32П.

На місці події працює оперативна група Головного управління ДСНС України у Київській області.

Як повідомляв «Главком», пожежа в Чорнобильській зоні виникла 29 червня о 12:35. За попередньою інформацією, загорання сталося під час технологічної вирубки лісу для прокладання залізничної дороги. Зайнялися порубкові рештки деревини та лісової підстилки, вогонь поширився на площу близько 20 га.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp