Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українці зможуть інвестувати за кордон

3 липня 2017 р., 13:33

НБУ починає видачу українцям валютних е-ліцензій для перерахування валюти за кордон.Національний банк України з 3 липня 2017 року вводить видачу українцям валютних ліцензій в електронній формі для перерахування валюти за кордон.

Про це повідомляє прес-служба НБУ."Фізичні особи (крім підприємців) зможуть отримувати електронні індивідуальні ліцензії (е-ліцензії) на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій через уповноважені банки", - йдеться в повідомленні.На підставі е-ліцензій фізична особа зможе протягом одного календарного року перерахувати іноземну валюту за кордон на загальну суму до 50 000 доларів США (в еквіваленті).Скористатися е-ліцензіями в межах встановленого ліміту фізичні особи зможуть для здійснення трьох видів валютних операцій: для інвестицій за кордон; розміщення коштів на власних рахунках за межами України, з метою виконання зобов'язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.Для надання е-ліцензій та збору інформації про використання встановленого ліміту Національний банк впроваджує автоматизовану інформаційну систему "Реєстр індивідуальних ліцензій на здійснення фізичними особами валютних операцій" (АІС).

Щоб отримати е-ліцензію, фізична особа повинна звернутися до будь-якого уповноваженого банку, в якому вона має відкритий власний рахунок, і подати певні документи (у паперовій або електронній формі).У свою чергу, уповноважений банк за умови відповідності поданої заявником інформації надсилає Національному банку запит в електронному вигляді засобами АІС для видачі цій особі е-ліцензії. На підставі такого запиту Національний банк в автоматизованому порядку видає фізичній особі е-ліцензію шляхом занесення облікового запису в АІС, про що банк повідомляє клієнта.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp