Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Що треба знати закарпатським програмістам?

2 липня 2014 р., 12:00

Про їхнє податкування.

До 1 січня 2023 року від оподаткування податком на додану вартість звільняються операції з постачання програмної продукції. 

Така норма передбачена п.26¹ підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" ПКУ, повідомили у Головному управлінні Міндоходів у Закарпатській області.Для цілей цього пункту до програмної продукції відносяться:- результат комп'ютерного програмування у вигляді операційної системи, системної, прикладної, розважальної та/або навчальної комп'ютерної програми (їх компонентів), а також у вигляді інтернет-сайтів та/або онлайн-сервісів;- криптографічні засоби захисту інформації.

При цьому, звільнення від оподаткування ПДВ поширюється на операції з постачання програмної продукції незалежно від реєстрації платника ПДВ як суб'єкта, який застосовує особливості оподаткування податком на прибуток підприємств суб'єктів індустрії програмної продукції, передбачені п. 5 підрозділу 10 розділу XX ПКУ.Проте важливо відмітити, що під пільговий режим оподаткування не підпадають операції з імпорту програмної продукції та операції з постачання послуг у сфері інформатизації.

Операції з постачання програмної продукції з переданням права власності на таку продукцію (згідно з договором про передання виключних майнових прав інтелектуальної власності) звільняються від оподаткування податком на додану вартість незалежно від того, чи постачається така продукція на матеріальних носіях, чи передається покупцеві іншим шляхом, в т.ч. і з використанням мережі Інтернет, електронною поштою або іншими засобами передачі інформації.Особливості податкових пільг зі сплати податку на додану вартість для операцій з постачання програмної продукції викладені в Узагальнюючій податковій консультації, з якою можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів за адресоюhttp://minrd.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/uzagalnyuyuchi-podatkovi-konsultatsii/62851.html.
Інформаційно-комунікаційний відділГоловного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp