Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Google створив віртуальний тур закарпатським музеєм

18 липня 2017 р., 14:55

Музей народної архітектури і побуту потрапив у сімку 3D-екскурсій

Запрошують усіх охочих в віртуальний тур по українським музеям під відкритим небом. У партнерстві з Міністерством культури України компанія Google оцифрувала сім музеїв в різних регіонах України і створили спеціальний сайт "Музеї України під відкритим небом", де можна відправитися у віртуальну подорож, дізнатися більше про народну архітектуру і побут, відчути всю самобутність української культури. 3D-тури всіх музеїв також доступні в режимі Street View на Картах Google. Проект є частиною кампанії "Автентична Україна".

3D-тури по музеях під відкритим небом представляють історію життя в різних регіонах України, включаючи унікальні колекції етнографічних та архітектурних об'єктів з усіх регіонів України, датовані XV-XIX століттями. Список музеїв під відкритим небом в рамках проекту включає: Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові "Шевченківський гай" (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства "Мамаєва Слобода" (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник "Хортиця" (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Щоб почати віртуальну подорож, потрібно вибрати на карті один з семи музеїв, і за допомогою зручної навігації і голосового супроводу на трьох мовах - українській, російській і англійській - ви зможете дізнатися цікаві факти про історію української культури. Завдяки 360-градусним панорам можна не тільки прогулятися по території музеїв і вивчити околиці, а й зазирнути всередину будинків і ознайомитися з музейними експозиціями.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp