Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перші випускники кафедри військової підготовки УжНУ склали присягу на вірність Україні (ФОТО)

31 липня 2017 р., 14:24

В останню неділю липня відбулася особлива подія для студентів кафедри військової підготовки Ужгородського національного університету.

 

У цей день понад сто хлопців та дівчат офіційно завершили своє навчання та склали присягу на вірність українському народу.

 

Позаду два роки наполегливої праці, виїздів на полігон та військових зборів. Попереду – отримання військового звання. Випускники кафедри нині не просто студенти, вони – солдати, які урочисто в колі друзів та рідних присягають боронити країну, стояти на варті її територіальної цілісності й недоторканості та не зраджувати українському народові. Урочистості відбувалися на базі військової частини А 1778, і розпочалися на військовий манер – вчасно та організовано.

Першим випускників привітав завідувач кафедри військової підготовки УжНУ полковник Василь Олійник: «Упродовж двох років юнаки та дівчата навчалися за програмою підготовки офіцерів запасу, що тільки додало їм дисциплінованості, відповідальності. Вони опановували основи військової справи та здобули цінні теоретичні знання й практичні навички. По завершенню цього шляху вам наказом Міністра оборони України буде присвоєно військове звання молодшого лейтенанта. Я переконаний, що кожен із вас буде виконувати свій службовий обов’язок в ім’я миру, добра та спокою в Україні».

«Шановні студенти, шановні солдати. Сьогодні перший випуск оновленої, заново відкритої кафедри військової підготовки. Вона розпочала свою роботу два роки тому, і сьогодні сто п’ять студентів – сто хлопців та п’ять дівчат – приймають присягу. Я переконаний, що ви будете прикладом не тільки для інших студентів університету, але й для усієї України. Хочу побажати вам успіхів у житті, у боротьбі. Нехай Господь підтримає вас у ваших прагненнях» – побажав випускникам проректор з навчально-вихованої роботи Ігор Король.

Не оминув важливої події й голова державної екзаменаційної комісії, представник Міністерства оборони України полковник Петро Марко. «Ви свого часу прийняли рішення вступити до кафедри, а нині успішно склали всі екзамени. Сьогодні у вас прийняття присяги, а вже найближчим часом – отримання первинного офіцерського звання. Будьте вірними клятві, любіть Україну і вона пишатиметься вами. У добру путь!».

Щойно усі привітання були озвучені настав час складання військової присяги. Один за одним присягу склали сто п’ять солдатів, а засвідчили це ледь не вдвічі більше свідків, адже привітати випускників прийшли усі рідні та близькі, друзі та кохані. Цього дня не обійшлося й без урочистого маршу та неймовірної кількості світлин на згадку.

Випускниця кафедри, а нині солдат Діаніта Ситар розповідає, щоу своїй групі – розвідці – була єдиною дівчиною, але навчалася на рівних з чоловічим колективом. «Здобуття військової спеціальності кардинально змінило мій світогляд, а також дало потужну фахову підготовку. Якщо на першому курсі ми більше вивчали теорію, то на другому – застосовували її практично. Насправді це важливий досвід, і дуже добре, що його можна здобути, навчаючись при цьому в університеті».


Завідувач кафедри Василь Олійник розповідає, що нинішні випускники успішно склали свої екзамени та пройшли військові збори. «Ми дуже задоволені цьогорічним випуском. Варто зауважити, що вони подорослішали, особливо за той місяць, що провели на військових навчаннях. Ми пишаємося своїми випускниками, адже вони – гідні сини та доньки нашої Батьківщини».

Вероніка Кобаль,

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Фото автора


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp